GÜNDEM

TOROSLAR’DA 2’İNCİ TAKSİT VERGİ ÖDEMELERİ İÇİN VEZNELER BU HAFTA SONU DA AÇIK

Haber Tarihi : 24/11/16

Toroslar Belediyesi, 2016 yılı emlak ve işyeri çevre temizlik vergilerinin ikinci taksitinin son gününün 30 Kasım Çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle veznelerini; 26-27 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri de açık bulunduracak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, mükelleflerden gecikme zammına maruz kalmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini zamanında ödemelerini istedi.

30 Kasım Çarşamba günü sona erecek olan 2016 yılı emlak, çevre temizlik (ÇTV) ve ilan- reklam vergilerinin ikinci taksit ödemelerinde, vatandaşların sorun yaşamaması için belediye veznelerini; 26 Kasım Cumartesi ve 27 Kasım Pazar günleri  de mesai saatlerinde açık tutacaklarını kaydeden Başkan Tuna, mükelleflerin ödemelerini Toroslar Belediyesi idari bina ile Yalınayak Mahallesi ve Halkkent Mahallesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan veznelerden yapabileceklerini belirtti.

Başkan Tuna: “İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan mükelleflerimiz emlak ve çevre temizlik vergilerini 30 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar Toroslar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerine yatırmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için veznelerimizi bu hafta sonu da açık bulunduracağız. Mükelleflerimiz ödemelerini tahsilat servisimize nakit ya da kredi kartıyla yapabileceği gibi web sitemizden e-belediye sistemi üzerinden de ödemelerini kredi kartıyla yapabilirler” dedi.

 Başkan Tuna, mükelleflerin ayrıca belediye vergi bilgileri ile emlak rayiç bedellerini Toroslar Belediyesi’nin www.toroslar-bld.gov.tr adresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifresiyle öğrenebileceklerini de sözlerine ekledi.

VERGİ YAPILANDIRMASI 25 KASIM’DA SONA ERİYOR

Öte yandan Vergi Affı olarak bilinen 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunda yer alan son başvuru süresi ise; 25 Kasım’da sona eriyor.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarının yeniden yapılandırılacağı kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 25 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar Toroslar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlar, yeniden yapılandırma kapsamında borçlarını 6-9-12-18 taksitlerle de ödeyebilecekler.