GÜNDEM

TOROSLAR BAYRAM TADINDA

Haber Tarihi : 01/08/19

Başkan Yılmaz mikrofon tuttu, Kıymet teyze türküler söyledi

Toroslar Belediyesi’nin her gün farklı bir mahallede düzenlediği Açık Hava Sinema Günleri ve Mahalle Şenlikleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç herkesin kendisinden bir şeyler bulabildiği etkinliklerde, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın sahnede türkü söylemek isteyen 72 yaşındaki Kıymet Karşılayan’ı elinden tutarak sahneye çıkarması ve mikrofonu tutması, renkli anlara sahne oldu.

Kızılbağ, Dalakderesi, Şahinpınarı, Yüksekoluk, Evrenli ve Düğdüören Mahallelerinde gerçekleşen Açık Hava Sinema günlerinde Yeşilçam’ın unutulmaz aile filmleri ile nostalji keyfi yaşanırken Musalı, Güneykent, Horozlu, Işıktepe, Değnek ve Yeniköy Mahallerinde de Mahalle Şenlikleri ile yaz akşamları renklendi. Sinema gösterimleri öncesinde Uzman Psikolog tarafından aile ve aile bağları üzerine sunum yapılarak ardından da her mahalle için özel olarak hazırlanan tanıtım belgeseli ile mahallelerin güzellikleri anlatılıyor. Kendi mahallelerinin belgeselini beğeniyle izleyen vatandaşlar kimi yerde duygulanırken kimi yerde de hep birlikte kahkahalar atıyor.

72 YAŞINDAKİ KIYMET TEYZE SAHNEDE TÜRKÜ SÖYLEDİ

Düğdüören Mahallesin’nde gösterimi yapılan tanıtım belgeselinde ise Kıymet Teyze söylediği türkülerle dikkat çekti. Başkan Yılmaz, Kıymet Teyzenin elinden tutarak sahneye çıkarması ise  mahalleli tarafından alkışlarla karşılandı. Sahnede türküler söyleyen Kıymet Karşılayan’a Başkan Yılmaz mikrofon tutarak eşlik etti. En son Yeniköy Mahallesi’nde gerçekleşen şenlikte ise özellikle çocuklar drama, sihirbazlık, Karagöz ve Hacivat, ortaoyunu ile İbiş ve Ustasına kadar birçok gösteri ile doyasıya eğlendi.

Mahalle Şenlikleri ve Açık Hava Sinema Günleri’nde 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisiyle karşılanan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, etkinliklere katılım gösteren herkese teşekkür ederek, “Rutin hizmetlerimizin yanında Sosyal Belediyecilik çalışmaları kapsamında faaliyetler yapmaya, vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Yılmaz, şenliklere katılan miniklerle de yakından ilgilenerek, “Çocuklarımızın doyasıya eğlenirken yaşadıkları mutluluk bizleri de çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın mutluluğu için çalışacağız.” diye konuştu. Programda konuşan mahalle muhtarları ise Başkan Yılmaz’a Mahalle Şenlikleri ve Açık Hava Sinema Günleri Projelerini hayata geçirerek vatandaşları bir araya getirdiği için teşekkür etti.