GÜNDEM

BAŞKAN TUNA: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMI İÇİN ATALARIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKALIM”

Haber Tarihi : 17/12/16

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95’inci Yıldönümünde organize edecekleri ‘Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ve etkinlikleri’ öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 3 Ocak programının detayları ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, Mersin Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı (MEYAD) Rüştü Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve basın mensupları katıldı.

Geleneksel olarak düzenledikleri 3 Ocak etkinliklerinde basın mensuplarının ve tüm Mersin halkının büyük desteğini gördüklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, aynı desteğin devam edeceğine inandıklarını söyledi.

 Konuşmasına; Kayseri’de er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı terör saldırısını kınayarak başlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, saldırıda şehit olan askerlere Alah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

 Özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü programını çok önemsediklerini ifade eden Başkan Hamit Tuna, 3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nün Mersin’e sahip çıkma noktasında önemli bir sembol olduğunu ifade etti.

 Yürüyüşün siyaseti olmadığını, sadece 2005 yılında başlattıkları organizasyon ile milletin kendi bayramına sahip çıktığını vurgulayan Başkan Tuna: “Anadolu coğrafyasında bin yıldır kardeşçe yaşadığımız birlik ve beraberliğimizin devam etmesi için bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu değerlerimiz; dilimiz, Ay Yıldızlı Bayrağımız, Tarih Şuurumuz, Milli Kültürümüz, Misak-i Milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağımız, bu milletin ortak paydası, ortak değerleridir. Bu değerleri kaybettiğimiz anda millet olma özelliğini de kaybetmiş oluruz.İşte biz de bu değerlerimizi yaşatmak için milli ve manevi etkinliklerimize önem veriyoruz.Dereler ırmaklara, ırmaklar nehirlerle, nehirler nasıl ki denizlere taşar ise Kuvva-i Milliye Anıtı’ndan başlayan o muhteşem yürüyüşümüz Cumhuriyet Alanına kadar akacaktır. Bu, milletin değerine ve Atalarına sahip çıkmasıdır. Bu etkinliğimiz ile aynı zamanda 3 Ocak’ı genç neslin belleklerine taşımak ve toprakların kolay vatanlaştırılmadığını göstermek istiyoruz. 3 Ocak Zafer Yürüyüşü; bu milletin ortak paydasını paylaşan herkesin katkı sunduğu o muhteşem fotoğraf karesinde yer aldığı sadece Mersin’in değil ulusal bazda da tüm Türkiye’nin takip ettiği bir organizasyondur.Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nü; 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu temalı Şiir ve Fotoğraf Yarışmaları, Kurumlar Arası Futbol Turnuvası finali ve Cirit gösterisi etkinlikleri ile taçlandıracağız” dedi.

Başkan Tuna, tüm basın mensuplarını ve Mersin halkını; 3 Ocak 2017 Salı günü saat:08.00’de Toroslar İlçesi Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ne davet etti.

 Daha sonra söz alan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise Mersin basını olarak Mersin’in kurtuluşu nedeniyle 13 yıldır düzenlenen yürüyüşe ve etkinliklere her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli desteği vereceklerini belirterek: “Başkanımız Hamit Tuna her konuşmasında “Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer” diyor. Bizlere geçmişimizi hatırlatan, 3 Ocak’ta yüzyıl önce yaşananlardan bir kez daha ders almamızı sağlayan bu etkinlikte, gazeteciler olarak bizler de başkanımızın ve Mersin halkının yanında olacağız. Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya böyle bir organizasyonu başlatmasından dolayı yeniden teşekkür ediyoruz”  dedi.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından başlatılan Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nün kesintisiz olarak devam etmesini temenni ederek, etkinliğin takdire şayan olduğunu söyledi. Başkan Kocamaz: “Çünkü gençlerimiz, geçmişini öğrenecek ki geleceğe daha sağlıklı yön verebilsinler. Biz de geçmişten aldığımız emaneti geleceğe ancak milli ve manevi değerleri süsleyerek devredebiliriz. Başkanımız Sayın Hamit Tuna’yı böyle bir etkinlikte Mersin halkını buluşturduğu için takdir ediyor, etkinliğe katkı sunan basın mensuplarına ve Mersin halkına teşekkür ediyoruz” dedi.