GÜNDEM

TOROSLAR’DA HAYIR ÇARŞISI AÇILDI

Haber Tarihi : 17/12/16

Sosyal belediyecilikte öncü çalışmalara imza atan Toroslar Belediyesi, bu kez de ilçe genelindeki dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için “Hayır Çarşısı” açtı.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nin içerisinde oluşturulan Hayır Çarşısının açılışına;  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Mersin Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile hayır çarşısından faydalanacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar katıldı.

 Açılış öncesi bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Hayır Çarşısı’nın tamamen milletin desteğiyle sürdürülecek olan bir proje olduğunu belirterek; akıllı kart uygulamasıyla ürünlerin para ile değil puan sistemi ile verileceğini ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre istediklerini ücretsiz alabileceğini söyledi.

 Başkan Tuna: “Burada İhtiyaç sahibi insanlarımıza ihtiyaçlarını ulaştırma mekanizmasının merkezini açıyoruz. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde evlerinde kullanmadıkları eşyaları bizlere ulaştırıyorlar ya da biz kendilerinden servislerle bu ürünleri alıyoruz. Hakikatten insanlarımız, ekonomik anlamda iyi olabilir ancak toplumda yaşıyorsak tek başına mutlu olma şansımız yok. Toplamda insanların refah seviyesini aşağı yukarı yakın getirmek lazım. Çok farklılıkların olduğu toplumda her türlü sıkıntı ve huzursuzluk oluşur. Dinimizce de “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifini yerine getirmek anlamında yaptığımız ve olmayanın olana  destek olacağı bu çalışmada belediye olarak bir köprü görevi üstleniyoruz. Böyle bir yeri açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sistemin daim olması da halkımızın desteğiyle mümkün olacaktır. Elbette ki biz de gerekli olan katkıyı sunacağız ama milletin yaptığı proje kadar güzel bir şey yoktur. Bu sistemin çalışmasını sağlayacak olan değerli hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından Hayır Çarşısı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından açılırken, yine protokol üyeleri tarafından Hayır Çarşısından faydalanacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da kartları teslim edildi.