GÜNDEM

1453 RAKIMDA KAR FESTİVALİ İLE DOLU DOLU 2 GÜN

Haber Tarihi : 31/01/20

Mersinlilerin heyecanla beklediği Toroslar Kar Festivali, bu hafta sonu 01-02 Şubat tarihlerinde Arslanköy'de hayat buluyor.

Toroslar Belediyesi'nin, Mersin'de bir ilki gerçekleştireceği Kar Festivali'nde sportif etkinlikler ve birbirinden eğlenceli aktivitelerle görsel bir şölen de sunulacak.

Beyaz bir örtüyle kaplanan dağ manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapma imkanı sunan festivalde; kayak, snowboard ve kızakla kaymanın keyfi de yaşanacak.

Ünlü rap sanatçısı EYPİO'nun konseriyle taçlanacak olan festivale, Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Buz Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması ve animasyon gösterileri de ayrı bir renk katacak.

01 Şubat Cumartesi günü ve 02 Şubat Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek festivalde katılımcılar dolu dolu bir hafta sonu geçirecek. Bölge esnafı da açılacak stantlarda birbirinden lezzetli yöresel ürünlerin satışını yapma imkanı da bulacak.

Kayak, Snowboard ve Kızakla Kayma Keyfi Yaşanacak

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, herkesi festivalin coşkusuna katılmaya davet etti.

Kentte kış turizminin canlandırılmasını amaçlayan festivalin kış sporlarıyla tanışmak isten vatandaşlar için de bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz; "Hemşehrilerimizin merakla beklediği Kar Festivalimizi bu hafta sonu Arslanköy Yaylamızda yapacağız.  Farklı aktivitelerle vatandaşlarımızla güzel bir hafta sonu geçireceğiz. Festivale katılan vatandaşlarımız hem eğlenecek hem de profesyonel sporcuların kayak, snowboard ve kızakla kayma keyfine de ortak olacak. Toroslarımızın yaylalarının yazı ayrı, kışı ayrı güzel. Kış mevsiminde ortaya çıkan bu doğal güzelliği herkesin görmesini ve tanımasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

KAYAK FEDERASYONU BAŞKANINDAN, BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Başkan Yılmaz, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ile birlikte festival alanında inceleme yaptı. Federasyon Başkanı Oto, Toroslar'ın muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu söyleyerek, bu festivalin Arslanköy'de geleneksel hale gelmesini istediklerini  belirtti.

Bölgenin kış turizmini de katkı sunacak bu festivalin şimdiden kente hayırlı olmasını dileyen  Federasyon Başkanı Oto; "Toroslar Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşın Yılmaz'a kış sporlarına ve turizmine sunduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.