GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ,

Haber Tarihi : 18/02/20

YURT DIŞINDAN GELEN EĞİTİMCİLERİ AĞIRLADI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; Romanya, İtalya ve Yunanistan'dan gelen eğitimci heyeti ağırladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu'nun hazırladığı 'Minik Kalplerin Süper Kahramanları Göçmenlerin Eğitiminde Yenilikçi Öğretmen Yaklaşımları' konulu Erasmus Projesi kapsamında Mersin'e gelen eğitimciler, Başkan Yılmaz'ın konuğu oldu.

Okul Müdürü İsa Bilgili ve Proje Koordinatörü Ömer Barış Eroğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Yılmaz, konuklarıyla yakından ilgilenerek hayata geçirdikleri eğitim çalışmaları ve AB projeleri hakkında da bilgiler verdi.

"EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ"

Toroslar'ın, ekonomik, sosyal ve kültürel  yapısından da bahseden Başkan Yılmaz, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, Erasmus gibi değişim programlarının eğitim ve öğretim süreçlerine büyük katkı sağladığını söyledi.

Yabancı heyeti ilçelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Yılmaz, Toroslar'ın daha da kalkınması ve gelişmesi adına uluslararası alanda önemli iş birliklerine imza attıklarını ve bu çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayarak; "Bizler, geleceğe karşı sorumluyuz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim alması için bu tür eğitim programlarını önemsiyoruz. İlçemizdeki eğitim kurumlarımızın böyle önemli adımlar atması da mutluluk verici.  Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulumuzun değerli idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz. Dünya hızla değişiyor. Bu kapsamda yenilikçi eğitim anlayışını destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü İsa Bilgili ve Proje koordinatörü Ömer Barış Eroğlu da Başkan Yılmaz'a eğitime sunduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Projenin detayları  hakkında bilgiler veren Proje koordinatörü Ömer Barış Eroğlu; "Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini arttırmak amacıyla Erasmus Projeleri geliştirmekteyiz. Okulumuzda eğitim gören göçmen öğrencilerimiz var. Yurt dışında aldığımız eğitimlerle göçmen öğrencilerimizin eğitiminde önemli bir aşama kaydettik. Şimdi ise bu projemizle İtalya, Yunanistan ve Romanya'dan gelen misafirlerimizi kentimizde ağırlıyoruz. Kendilerine okulumuzda yaptığımız çalışmaların bir sunumunu yaptık. Ve bu çalışmalarımız misafirlerimiz tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Bizleri ağırlayan ve projemiz hakkında fikirlerini paylaşan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz'a da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuklara Türk kahvesi ve cezerye ikramında bulunulurken, ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.