GÜNDEM

"ÇANAKKALE ZAFERİ, BÜYÜK BİR DESTANDIR"

Haber Tarihi : 17/03/20

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

"Çanakkale Zaferi, dünya tarihine damga vurmuş eşine az rastlanır büyük bir kahramanlık destanıdır" diyen Başkan Yılmaz;  "Türk Milleti tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü  her şeyin üstünde tutmuş, bu uğurda büyük bedeller ödemiş ve  hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir.  Tarihimizin şan ve şerefle dolu sayfalarından biri de bundan 105 sene önce 18 Mart'ta Çanakkale'de yazılmıştır. Milletimizin imkansızlıkları yenecek derecedeki vatan sevgisi, azim ve kararlılığı dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirtmiştir. Çanakkale Zaferi, bir varoluş mücadelesidir" dedi.

"Tarihimizi Unutmadık, Unutturmayacağız"

Milleti, millet yapan değerlerden birinin de ortak tarih bilinci olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz; "Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatarak birlik ve beraberliğimizi korumak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak ve  bizden sonraki nesillere emanet etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Çanakkale Zaferimizin 105'inci yıl dönümünü kutluyorum" şeklinde konuştu.