GÜNDEM

PİYASAYA SÜRÜLECEKTİ! HEMEN EL KONULDU

Haber Tarihi : 10/07/20

TOROSLAR ZABITASI'NDAN MERDİVEN ALTI PEYNİR ÜRETİMİ YAPAN İMALATHANEYE BASKIN

Toroslar Belediyesi, merdiven altı süt ürünleri üretimi yapan kayıt dışı bir imalathanede piyasaya sürülmek üzere 50 kilo peynir ele geçirdi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Selçuklar Mahallesi'ndeki bir depoda sağlık kurallarına aykırı bir şekilde kaçak peynir imalatı yaptığı belirlenen ve ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerine baskın düzenledi. Üretim faaliyetini anında durduran ekipler, gördükleri manzara karşısında ise şok oldu.

Yapılan baskında, menşei belli olmayan peynirlerin üretim yapıldığı ortamın kirliliğinin yanı sıra depolandığı yerlere ve muhafaza edildiği kaplara kadar insan sağlığını tehdit edecek düzeyde olduğu tespit edildi. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan sağlıksız bir şekilde peynir imalatı yapan Suriye uyruklu Z.B.'ye (42) cezai işlem uygulanırken, ele geçirilen 50 kilo ürün ise yasal işleme tabi olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Zabıta ekipleri, yasal işlemlerin yapılmasının ardından iş yerini tutanakla mühürleyerek faaliyetini sonlandırdı.

"HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN HİÇBİR FAALİYETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

"Önceliğimiz, halkımızın sağlığı" diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yasal şartları taşımayan ve insan sağlığını tehdit eden hiçbir faaliyete geçit vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; "Halk sağlığını korumak amacıyla düzenli olarak sürdürdüğümüz denetimlerin dışında vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında değerlendiriyoruz. Sağlıksız ürünleri piyasaya sürüp haksız kazanç elde edenlerin faaliyetlerini engellemek adına denetimlerimiz bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Covid-19 ile mücadele sürecinde gıda güvenliğinin de önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, vatandaşlardan üretim yeri belli olmayan ürünleri almamalarını istedi.