GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ'DAN KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT VURGUSU

Haber Tarihi : 13/08/20

"ÖNCELİĞİMİZ TOPLUM SAĞLIĞI"

Pandemi sürecini koordineli ve başarılı bir uygulama ile atlatan Toroslar Belediyesi, kontrollü sosyal hayat döneminde de tedbiri elden bırakmıyor.

Mart ayından itibaren ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını sonrası Mayıs ayında kontrollü sosyal hayat dönemine geçildi. Sosyal yaşamın tüm alanlarında salgın sürecini en iyi şekilde yöneten ve aldığı önlemleri sıkı bir  şekilde uygulamaya devam belediye, çalışmalarında toplum sağlığına öncelik veriyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kontrollü sosyal hayat sürecinde de tüm yaşam alanlarında sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarını uygulamaktan asla vazgeçilmemesini isteyerek; "Koruyucu tedbirlere güçlü ve kararlılıkla uyduğumuz sürece salgını kontrol altında tutabiliriz" dedi.

 “BU BAŞARIYI AYNI CİDDİYETLE SÜRDÜREBİLMELİYİZ”

Başkan Yılmaz, salgın riskine karşı ilçe genelinde dezenfeksiyon ve hijyen çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, “Risk tamamen ortadan kalkana dek aynı ciddiyetle tedbirleri yerine getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kurallara uyulmasının toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerinden kontrollü hayat sürecinde de rehavete kapılmamalarını isteyerek, "Tabi ki halen süreç bitmiş değil. Salgınla mücadele konusunda ilçemiz genelinde önemli bir başarı kaydettik. Bunu korumamız lazım. Tüm işletmelerin belirlenen kurallara harfiyen uymaları amacıyla denetimlerimizi de  periyodik olarak sürdürüyoruz. Milletimiz, örf ve geleneklerine göre sarılmayı, temasta bulunmayı seven bir yapıya sahip. Ancak bu dönemde de sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyene çok dikkat etmemiz gerekir. Tedbirlere uyan tüm esnafımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür  ediyoruz. Kurallara uyduğumuz sürece bu dönemi de en hızlı ve en az hasarla atlatacağız inşallah" şeklinde konuştu.