GÜNDEM

TOROSLAR’DA YEŞİL ATAK

Haber Tarihi : 09/02/17

Toroslar Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen yıl artış gösterdiği Toroslar’da park ve yeşil alanlarda ağaclandırma çalışmalarının yanı sıra bakım ve düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın göreve geldiği 13 yılda gerçekleştirilen planlı çalışmalarla İlçedeki yeşil alan miktarı bir milyon 200 bin metrekareye, park sayısı da 56’dan 174’e ulaştırıldı.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe genelindeki park, yeşil alan, refüj ve kavşakların ihtiyacı olan çiçek ve ağaç fidanlarını Belediye serasında yetiştirdiklerini belirterek, amaçlarının kentteki yeşil dokuyu daha da zenginleştirmek olduğunu söyledi.

Başkan Tuna: “İlçemize yeni yeşil alanlar oluşturmanın yanı sıra mevcut parklarımızda da yeşillendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekiplerimiz bu alanlarımızda yabani ot temizliği, ağaç budama, çim biçme çalışmalarını da periyodik olarak yapmaktadır. Parklarımızı çocuklarımız için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zeminler, fitness aletleri, kamelyalar ve yürüyüş yolları ile donatıyoruz. Çocuklarımızın, insanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yaşamaları, daha yaşanılabilir bir kentin oluşmasını amaçlıyoruz” dedi.

Haberin videosu için tıklayınız