GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ, 2'NCİ SIFIR ATIK BELGESİ'Nİ ALDI

Haber Tarihi : 16/12/2020

TOROSLAR BELEDİYESİ, 2'NCİ SIFIR ATIK BELGESİ'Nİ ALDI

Toroslar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek ikinci "Sıfır Atık Belgesi'ni" aldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için "Sıfır Atık" Projesini ilçe genelinde yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek; "Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu kültürü aşılamak istiyoruz" dedi.

Atık oluşumunun azaltılmasının yanında atıkların kaynağında ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması için ilçede başarılı çalışmalar sürdüren Toroslar Belediyesi'nin sıfır atık uygulaması takdirle karşılanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun olarak hizmet binalarına Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran belediye, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin ardından belediyenin ana hizmet binası için de Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında belediye personeline eğitim verilerek, hizmet binalarındaki çöp kovalarını kaldıran belediye, çöp kovalarının yerine ambalaj atıkları (Cam, kağıt, plastik, metal), organik ve diğer atıklar için toplama  kutuları yerleştirdi. Tüm kriterleri yerine getirdikten sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuru yapan belediye, değerlendirme sonucunda ikinci sıfır atık belgesini de almayı başardı.

Park ve Bahçeler ve Makine İkmal Müdürlüğü binalarının da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi.

"Temiz ve Sağlıklı Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, doğaya ve çevreye duyarlı bir anlayışla çalıştıklarını ve bu kapsamda projeler geliştirdiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; "Sağlıklı bir gelecek için ilçemizde ve kurumumuzda geri dönüşüm konusuna önem veriyoruz. Yeni nesle temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre  bırakmak amacıyla çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürüyoruz. Sıfır Atık projesi kapsamında belediyemizdeki çöp kovalarını kaldırarak bunların yerine geri dönüşüm kutularını yerleştirdik. Çalışmalarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve ikinci sıfır atık belgemizi aldık" diye konuştu.