GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ; "TARİHİMİZDEN GÜÇ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Haber Tarihi : 31/12/2020

Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünü kutlayan Başkan Yılmaz;

"TARİHİMİZDEN GÜÇ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

"Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan 99 yıl önce Mersinimizde yazılmıştı" diyen Başkan Yılmaz, milli mücadele ruhunun sürekli canlı tutulacağını ve nesiller boyu artarak devam edeceğini söyleyerek; "Bugün bizler, vatanımızda huzur içerisinde yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımızın gösterdiği manevi güce, fedakarlığa ve bağımsızlık inancına borçluyuz. Onların bize bıraktığı emaneti sonsuza dek koruyacağımıza söz veriyoruz. Bu emanetin büyüklüğünün bilincindeyiz ve tarihimizden güç almaya devam edeceğiz" dedi.

"Hepimiz Birer Türk Bayrağıyız!"

Mersin'in sembolü haline gelen ve bu milletin ortak paydasını paylaşan herkesin katkı sunduğu 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nü bu yıl pandemi nedeniyle düzenleyemediklerini belirten Başkan Yılmaz, hemşehrilerine seslenerek;  "Azim, kararlılık ve inançla kazandığımız zaferin adı olan 3 Ocak, ezelden ebede Mersin’in en şanlı destanı, en önemli değeridir. Geçtiğimiz yıl yağmur altında bayraklarımızla, kalpaklarımızla, coşkuyla gerçekleştirdiğimiz Zafer Yürüyüşümüzü ne yazık ki bu yıl pandemi nedeniyle yapamıyoruz. Fakat biliyoruz ki, hepimiz birer Türk bayrağıyız! Bu yüzden zaferimiz, sevincimiz, coşkumuz bir! 99 yıl önce canları pahasına bizlerin geleceğine sahip çıkan, Mersin’de Türk bayrağından başka bir bayrak dalgalanmasın diye canını siper eden tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, Mersinimizin, Toroslarımızın yiğitlerini saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Bu dönemde millet olarak bize düşen görev, geçmişte atalarımızın gösterdiği birlik, beraberlik, fedakarlık ve dayanışma ruhu ile tedbirlere sıkı sıkıya sarılmak ve toplum sağlığını korumaktır. Bu zor günleri de inşallah el birliğiyle atlatacağız. Yine coşkuyla kutlayacağımız nice 3 Ocak'larda buluşmak dileğiyle Mersinimizin Zafer Günü kutlu olsun" şeklinde konuştu.