GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, 640 GENCİN KAMP HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Haber Tarihi : 08/06/2021

BAŞKAN YILMAZ, 640 GENCİN KAMP HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

"Toroslar'ın gençleri bu kampta, denizle, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşuyor"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçenin  dört bir yanında ve özellikle yüksek kesimli mahallelerde yaşayan 640 gencin kamp hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Silifke Kapızlı Maliye Gençlik Kampı'nda buluşturduğu gençleri ilk kamp gününde ziyaret eden Başkan Yılmaz; "Kendisini her anlamda yetiştiren bir gençlik için gayret ediyoruz" dedi.

Toroslar Belediyesi'nin, "Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında 07-18 Haziran tarihleri arasında 12-16 yaş grubuna yönelik 4 dönem düzenleyeceği Gençlik Kampının ilk dönemi başladı.

Gençlerin eğitim, sosyal, kültürel ve sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri amacıyla hazırlanan proje kapsamında 320 erkek ve 320 kız olmak üzere toplam 640 genç, denizle, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturulacak.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, Silifke Kapızlı Maliye Kampı'nda gerçekleştirilen Gençlik Kampı'nın açılış töreni, 160 erkek kampçı gencin katılımı ile yapıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile birlikte kamp alanını ziyaret ederek, gençleri ilk kamp gününde yalnız bırakmadı ve heyecanlarına ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan  Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik Kampının düzenlenmesine katkıda bulanan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti.

Toroslar Belediyesi Gençlik Kampı'nın sürekli olarak devam etmesini dileyen Demir; "Sevgili gençler, inşallah yarın sizler de büyüyüp Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumlarında görev alacaksınız. İnşallah o dönemlerde de bu kamplarımızı burada yaşadığınız güzel vakitleri, kardeşlik iklimini, bizleri unutmaz ve hatırlarsınız. Bu kampları her yıl geleneksel hale getirerek siz kıymetli gençlerimizi kamplarımızda ağırlamak istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Başkan Yılmaz; "Her Çocuğun Kamp Deneyimi, Onların Yaşamının Bir Parçasıdır"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise gençlerin kaliteli zaman geçirmelerinin önemine dikkat çekerek; "Toroslar Belediyesi Gençlik Kampıyla, gençlerimizin denizle, doğayla, sportif ve sosyal etkinliklerle iç içe, yaşıtlarıyla birlikte zaman geçirmelerini amaçlıyoruz dedi.

"Her çocuğun kamp deneyimi, onların yaşamının bir parçasıdır" diyen Başkan Yılmaz, kamp alanındaki gençlere seslenerek; "Kıymetli gençler sizlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunması, kaynaşması ve sosyalleşmesi için düzenlediğimiz Gençlik Kampımıza hoş geldiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bugün bu kampta tanıştığınız arkadaşlarınızla yıllar boyunca görüşeceksiniz. Çünkü bu tür etkinlikler insanın hayatı boyunca unutamayacağı etkinliklerdir. Ben de halen ilkokul, ortaokul ve lise arkadaşlarımla görüşüyorum. Sevgili gençler burada sizler için sunduğumuz bu imkânları en iyi şekilde değerlendirin ve çekingen olmayın. Burada yapılan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere mutlaka katılın ve yeni şeyler öğrenin. Bilmediğiniz şeyleri öğrenmekten kaçmayın, üzerine gidin, merak edin ve mutlaka yapın. Kendinizi keşfedin. Kiminizin yüzmeye, kiminizin basketbola, masa tenisine ve futbola yeteneği var. Bizler bu etkinlikleri sizlerin bedensel ve zihinsel gelişimini daha iyi tamamlamanız için yapıyoruz. Sevgili gençler, sizleri seviyoruz, sevmeye ve yeni etkinliklerle buluşturmaya da devam edeceğiz. Bu kampın yapılmasında desteklerini esirgemeyen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, emeği geçen herkese ve sizleri yetiştirip buralara gönderen ailelerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin iyi bir kamp dönemi geçirmenizi diliyorum”  şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, daha sonra gençlerle kumsalda bir araya gelerek sohbet etti, langırt ve masa tenisi oynadı.

“Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Gençlik Kampı dört dönem halinde düzenlenecek. Birinci dönem (Erkek) 07-09 Haziran, ikinci dönem (Erkek) 10-12 Haziran, üçüncü dönem (Kız) 13-15 Haziran ve dördüncü dönem (Kız) 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Gençlik liderlerinin eşliğinde kamp dönemi boyunca gençlere yönelik yüzme, voleybol, futbol, masa tenisi, dart, langırt, mangala, matrak oyunu, halk oyunları, sokak oyunları, el işi çalışmaları, müzik, tiyatro, kişisel beceri sergileme gibi sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek.