GÜNDEM

TOROSLAR ULUSLARARASI YARI MARATONUNUN GERİ SAYIMI BAŞLADI!

Haber Tarihi : 06/08/2021

 

Maraton, 21 Kasım’da Start Alacak

Sporun başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Toroslar, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz öncülüğünde bir ilke daha imza atıyor.

Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle 21 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan Toroslar Uluslararası Yarı Maratonunun Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Yıldırım, TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, kurum temsilcileri ve belediye başkan yardımcılarıyla teknik ekibinin bulunduğu toplantıda maraton hakkında bilgi verildi, alternatif güzergâhlar ve yol haritası görüşülerek alt komisyonlar oluşturuldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Demir: “Bu Etkinlik Mersinimize Çok Büyük Bir Kazanım Olacak”

Toplantıda konuşma yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Bu etkinlik Mersinimize çok büyük bir kazanım olacak.  Türkiye’de büyük bir farkındalık oluşturacak. Hedefimiz gençleri spora alıştırmak ve buluşturmak. Bu bağlamda bütün yürütme kurulu üyelerine, destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu etkinliğe hazırız ve destek olacağız” diye konuştu.

Kaymakam Şahin: “Maratonun Ülkemize, Toroslarımıza Hayırlı Olmasını Dilerim”

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ise; “Toroslar Belediyesi güzel bir etkinlik gerçekleştirmek için yola çıktı. 21 Kasım’da inşallah Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu koşulacak. İlçemizde ilk defa yapılacak olan bu maratonun ülkemize, Toroslarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Küçük: “Bu Maraton İlimizin Tanıtımı İçin Çok Faydalı Olacak”

Toroslar Belediyesi’ni böyle bir girişimde bulunduğu için kutlayan Vali Yardımcısı İbrahim Küçük de “Atletizm tüm sporların anası olan ama aynı zamanda çok popülist olmadığı için çok hamle yapılmayan bir spor dalı. Yerel yönetimlere son derece önemli olan bu spor alanında böyle bir etkinliğe imza atacakları için çok teşekkür ediyorum. Biz Valilik olarak, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle Toroslar Belediyesi’nin yanında yer alacağız. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bu organizasyonun verimli gerçekleşmesi için var gücüyle çalışarak, ellerinden gelen çabayı gösterecek. Bu maratonun ilimizin tanıtımı için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yılmaz: “Toroslarımızda İlk Kez Düzenleyeceğimiz Bu Maraton İle Binlerce Sporcuyu Ağırlayacağız”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Kentimiz için çok önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu ile kentimizin cadde ve sokakları binlerce sporcunun mücadelesine tanık olacak. İlçemizde ilk kez gerçekleştireceğimiz bu maraton ile dünyanın birçok yerinden kentimize gelecek sporseverleri Toroslarımızda ağırlayacağız. Toroslar Belediyesi olarak toplum sağlığına faydası olacak her türlü etkinliğin altına imzamızı atmaya devam edeceğiz. Maratonun kaybedeni olmaz, herkes kazanır. Biz de bu maraton ile birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.