GÜNDEM

TOROSLAR'DA YİĞİTLER ER MEYDANINA ÇIKTI

Haber Tarihi : 31/08/2021

TOROSLAR'DA YİĞİTLER ER MEYDANINA ÇIKTI

"ZAFER COŞKUSU TOROSLAR'I SARDI"

Toroslar Belediyesi, Zafer Haftası etkinliklerine, "Geleneksel Karakucak Güreşleri" ile damga vurdu. Etkinliğe, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 810 pehlivan katıldı. Sporcular, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yarışarak er meydanında boy gösterdi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, amaçlarının ata sporu güreşi gençlere sevdirmek olduğunu belirterek; "Hem zaferimizi kutluyoruz hem de ata sporumuzu yaşatıyoruz" dedi.

Toroslar Belediyesi'nin, Ayvagediği, Soğucak ve Gözne Mahalleleri'nde 3 gün üst üste organize ettiği güreşler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümünde coşkuyla sonlandı.

7'den 70'e yoğun ilgi gören güreş müsabakalarında, atalarımızın destansı zaferi anısına mücadele eden sporcular, zaferin yıl dönümünde Gözne Mahallesi'ndeki er meydanına çıkarak, güreş severlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm sporcularla yakından ilgilenerek tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Türk güreşinin efsane isimlerinin de yer aldığı güreş müsabakalarını, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, Genel Sekreter Yardımcıları Melikşah Ebubekir Dinçer ve Mehmet Demircioğlu, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Çelik, Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Vural Koparan, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sendika başkanları ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Ayvagediği Mahallesi'nde Geleneksel Karakucak Güreşleri ile başlayan etkinlik,  Soğucak Mahallesi'nde düzenlenen 7. Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nın ardından zaferin yıl dönümünde Gözne Mahallesi'ndeki güreş müsabakaları ile taçlandı.

"Er Meydanı, Türk Bayrakları ve Marşlarla İnledi"

Gözne Güreş alanı Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza boyandı. Güreşler, Toroslar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle şenlendi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte marşlar eşliğinde Türk bayraklarını sallayarak, 30 Ağustos Zaferini coşkuyla kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi. Mahalle muhtarları, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a, güreş müsabakalarını yaylalarda taçlandırdığı için teşekkür etti.

"Bu Topraklardan Yeni Pehlivanlar Çıkacak"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da tüm hemşehrilerine seslenerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

"Ağustos ayı, Türk'ün zafer ayıdır" diyen Başkan Yılmaz; "3 gün üst üste düzenlediğimiz güreş müsabakalarıyla Zafer Haftası'nı kutladık. Ağustos Ayı, Türk'ün zafer ayıdır. 1071'de Sultan Alpraslan, Malazgirt'te Bizans İmparatoruna karşı büyük bir zafer kazanarak Anadolu'nun kapılarını atalarımıza açtı. Anadolu, ebediyen Türk yurdu oldu. Sultan Alparslan'ı ve adını taşımaktan şeref duyduğum komutanı Afşın Bey'i, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 30 Ağustos'ta ülkemizin her yeri düşman tarafından işgal edilmişken, her evde bir şehit varken, kimisi Yemen'de, kimisi Çanakkale'de, kimisi dünyanın çeşitli yerlerinde kalmışken, milletimiz son askerle, son mermiyle, son kazma ve kürekle kurtuluş mücadelesi verdi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle anıyorum. Bu etkinliğimizin amacı hem zaferimizi kutlamak hem de bir geleneği yaşatmak. Çocuklarımıza zafer bilincini aşılamak istiyoruz. Bugünün kıymetini bilmeleri, o günlerde verilen mücadeleyi anlamaları ve idrak etmeleri gerekir. Etkinliğimize katılan tüm pehlivanlarımızı, spor insanlarımızı ve değerli hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

"Çocuklarımızı Güreşe Yönlendirelim"

Başkan Yılmaz, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde güreş branşında da eğitim verdiklerinin bilgisini vererek; "Milli güreşçimiz, gençlerimize spor kulübümüz bünyesinde güreş eğitimi veriyor. Antalya'dan Malatya'ya kadar birçok pehlivan yetiştirilmiş bu topraklardan yeni pehlivanlar çıkacak inşallah" dedi.

Milletvekili Kılavuz; "Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz ile Gurur Duyuyoruz"

Daha sonra söz alan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da spora, sporcuya ve Türk güreşine verdiği destekten dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ı kutlayarak; "Birlik; rahmet, bereket, zaferdir ve başarıdır. Cenab-ı Allah birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu daim eylesin. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz, toplumumuzun her kesimine büyük hizmetlerde bulunuyor. Belediye Meclis Üyeleri, çalışanları ile birlikte gönül seferberliği düzenlemiş durumda. Göz kamaştıran, göğsümüzü kabartan hizmetler yapıyor. Biz kendisiyle her zaman gurur duyuyoruz. Ankara'da düzenlenen Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda "Tekno Toroslar Projesiyle" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül alan Başkanımızı ayrıca kutluyorum. Allah yolunu, bahtını açık eylesin" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şimşek; "Ata Sporu Güreş Toroslar'da Yaşatılıyor"

Tüm hemşehrilerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik eden  MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de güreşe sahip çıktığı için Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek; "Güreşe ve Anadolu çocuklarına Cumhur İttifakı belediyeler sahip çıkıyor. Atsız Afşın Yılmaz Başkanımız da bu geleneği yaşatıyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Anadolu çocukları, olimpiyatlardan madalyalarla dönüyor, Türk Bayrağımızı göndere çektiriyor, bizleri gururlandırıyorlar. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, güreş müsabakalarına geçildi. Pehlivanlar, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde kıyasıya mücadele etti.

Er meydanında, başpehlivanlık güreşi öncesi Türk bayrağı açıldı. Başkan Yılmaz, sporculara malzeme hediye ederek, başarılarının devamını diledi.

Müsabakaların en renklisi ise sporda engelin olmadığını gösteren engelli sporcuların mücadelesi oldu. Başkan Yılmaz, er meydanında hünerlerini sergileyen engelli sporcuları da tebrik ederek madalyayla ödüllendirdi.

Başkan Yılmaz daha sonra Türk güreşine emeği geçen 65 yaş üstü spor adamlarına plaket takdim ederek, teşekkür etti.

Heyecanlı geçen Geleneksel Karakucak Güreşleri, ödül töreni ile son buldu. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, protokol üyeleriyle birlikte kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya ve para ödüllerini verdi.

Güreşçiler de böylesi büyük bir organizasyonda kendilerini buluşturduğu için Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.