GÜNDEM

“ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHE YÖN VEREN ŞANLI BİR DESTANDIR

Haber Tarihi : 17/03/2022

BAŞKAN YILMAZ; “ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHE YÖN VEREN ŞANLI BİR DESTANDIR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Çanakkale Zaferi, kazanılmış bir başarıdan çok daha öte ecdadımızın yokluk içinde var olma mücadelesiyle tarihe yön verdiği şanlı bir destandır” diyen Başkan Yılmaz; “Milletimizin, imkânsızlıklar içerisinde göstermiş olduğu vatan sevgisi, dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirtmiştir. Çanakkale’yi geçilmez kılan, tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan Türk Milleti'nin sarsılmaz birlik ve beraberliğidir. Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, Çanakkale ruhunu ve azmini her daim yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

Başkan Yılmaz, ülkeyi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için çalıştıklarını belirterek; “Çanakkale Zaferimizin 107. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet,  minnet ve şükranla anıyorum. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun” diye konuştu.

“Milli Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz”

Kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerinden biri olan “Kuvayi Milliye Karargahı’nı”, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde hizmete açtıklarını da hatırlatan Başkan Yılmaz; “Buluklu Mahallemizde, şehit ve gazilerin anısını bir araya getirdiğimiz, fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donattığımız bu karargah, milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan bir örneği oldu. Geçmiş ile gelecek arasında önemli bir köprü görevi görecek Kuvayi Milliye Karargahımızın; birliğimizin, beraberliğimizin, milli irademizin ve milli şuurumuzun bir sembolü olarak Toroslar’da ilelebet kalmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TOROSLAR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, 18 MART’TA “KUVAYIMİLLİYE” OYUNUYLA SAHNE ALACAK

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırladığı “KuvayıMilliye” adlı tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturacak.

18 Mart Cuma günü saat 19.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılacak tiyatro oyunu ile şanlı zafer yad edilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerini tiyatro oyununa davet ederek; “Tiyatro ekibimiz tarafından, kahraman ecdadımızın Çanakkale’de 107 yıl önce ne kadar zor şartlar altında zafer kazandığını anımsatmak amacıyla hazırlanan tiyatro oyununa tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.