GÜNDEM

ÇEVİK BAŞKAN YILMAZ, 19 MAYIS’I GENÇLERLE COŞKUYLA KUTLADI

Haber Tarihi : 20/05/2022

ÇEVİK BAŞKAN YILMAZ, 19 MAYIS’I GENÇLERLE COŞKUYLA KUTLADI

“Toroslar Belediyesinin Gençlik ve Spor Şenliği, Dolu Dolu Geçti”

Toroslar Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Gençlik ve Spor Şenliği; sportif etkinlikler ve konserlerle dolu geçti.

Korukent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen şenlikte Başkan Yılmaz, gençleri yalnız bırakmadı.

Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı; vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve devletimizi ilelebet koruyacak ve kollayacak gençlerimize emanet etti. Bizler de gençlerimize destek olmaya, her alanda önünü açmaya devam edeceğiz” dedi.

“Spor’un Kalbi Toroslar’da Attı”

Geleneksel Türk Okçuluğu, Mini Futbol Turnuvası, Güreş, Halk Oyunları, Çim Voleybolu, Çim Hokeyi, Halat Çekme, Bocce, Step Aerobik, Jimnastik, Zumba, Tenis, İzcilik, Dart ve Paten etkinlikleriyle taçlanan şenlikte gençler hazırlanan gösterilerle bayramın tadını çıkardı.

Toroslar Belediyesinin birbirinden yetenekli sporcuları, hünerlerini sergilerken, Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisi’nde eğitim gören engelli bireyler de bayramın neşesine neşe kattı.

Başkan Yılmaz; “Türk Gençliği, Atasının Emanetine İlelebet Sahip Çıkacak”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan şenlikte gençlerin coşkusuna ortak olan Başkan Yılmaz; “Ulu Önderimiz Atatürk, Anadolu’ya ayak bastı. Erzurum ve Sivas Kongreleri, Amasya Genelgesi ile Anadolu’nun değişik yerlerinde kurulmuş olan Kuvayi Milliye Derneklerini bir araya getirerek Kurtuluş Savaşımızı, milli mücadelemizi organize etti. Bu kongrelerde ve Amasya Genelgesi’nde; ‘Vatan bir bütündür, parçalanamaz. Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” dendi. Hiçbir şartta işgal kuvvetlerine boyun eğmediler ve milli iradeyi ortaya koydular. Kurtuluş savaşımızı kazandık ve dedelerimiz Cumhuriyetimizi kurdular. Bugün yine aynısı olsa gençlerimizle birlikte vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize hep birlikte ilelebet sahip çıkarız. Gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm gençlerin ve hemşehrilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Yılmaz; “Ülkemiz, daha da büyüyor ve güçleniyor.  Geleceğimiz olan gençlerimiz, çağın gerekleriyle, donanımlarıyla, teknolojik ve yabancı dil bilgileriyle ülkemizi daha da yükseltecekler. Bizler de gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gençlerin verdiği konserlerle devam eden şenlikte Başkan Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz da etkinliklere katılarak gençlerine neşesine ortak oldu.

Başkan Yılmaz, şenlik alanında gençlerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi.