GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Haber Tarihi : 03/05/17

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI TOPLANTISINI YAPTI

Toroslar Belediye Meclisi; Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını, Belediye Başkanı Hamit Tuna Başkanlığında yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesiyle başladı.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toroslar Belediyesi’nin 2016 mali yılı bütçe kesin hesabı ile yönetim dönemi hesabı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevki oy birliğiyle kabul edildi.

         İmar ve Şehircilik müdürlüğünden gelen plan değişikliği tekliflerinin görüşülerek, oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildiği meclis toplantısında, Belediye İhtisas Komisyonlarından gelen raporlar da görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı, Haziran/2017 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 5 Haziran  Pazartesi günü saat: 14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler ile son buldu.

Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı olağan toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere 5 Mayıs Cuma günü saat:10.00’da yeniden toplanacak.

Temenni ve öneriler bölümünde söz alarak Toroslar’ın gelişimi ve değişimi ile ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu noktada emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

İlçenin; imar yapılanmasıyla, doğal ve tarihi güzellikleriyle bir çekim merkezi haline geldiğini belirten Başkan Tuna: “İlçemiz, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir yerleşim yeri haline geldi. İnsanlarımız bölgemize akın akın geliyor. Bölgenin rantı her anlamda yükseldi ve daha da iyi noktalara gelecek. Şehir Hastanesi de bölgemize büyük bir katma değer sağlıyor. Denizi olmayan Toroslarımızda yayla ve eko turizmini geliştireceğiz. İlçemizdeki güzellikleri ve tarihi değerlerimizi görmeye artık şehir dışından da insanlarımız geliyor. Biz de gelen gruplara  tarihi ve turistik yerlerimizi tanıtmak amacıyla belediye olarak öncü ve yardımcı oluyoruz. Toroslar artık adı gibi doğal bir yaşam yeri olarak anılıyor. Bu özelliği ve güzelliği herkesin görmesini istiyoruz” dedi.