GÜNDEM

TOROSLAR ZABITASI, FAHİŞ FİYAT VE ETİKET DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Haber Tarihi : 14/06/2022

Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerini aralıksız sürdüren Toroslar Belediyesi Zabıta ekipleri, semt pazarlarını sıkı takibe aldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyatın önüne geçmek için semt pazarlarında bulunan tezgâhlardaki ürünlerin etiketlerini denetleyerek, terazileri kontrol etti.

Belediye Ölçü Ayar Memuru ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde, esnaflara fiyat etiketlerini mutlaka tüketicinin görebileceği yerde ve doğru fiyat etiketi kullanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde kurallara uymayarak satış yapan tezgâhların yanı sıra geçiş yollarında mal satışı yapan pazarcı esnafı hakkında da tutanaklar tutuluyor.

Kurallara uyan pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar ise denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür ettiler.

                                                                     BAŞKAN YILMAZ: "ÖNCELİĞİMİZ TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMAK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; denetimlerin, vatandaşların mağduriyet yaşamaması, pazar yerlerindeki düzeni sağlamak ve kalite standardını yakalamak için yapıldığını söyledi.

Önceliklerinin toplum sağlığını korumak olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla ilçemizdeki denetimler devam ediyor. Bu denetimleri başta hemşehrilerimizin alışverişlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapmaları için gerçekleştirmekteyiz. Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için denetimlerimizi sürdüreceğiz. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan hemşehrilerimiz, istek ve önerilerini belediyemizin 0324 322 72 00 telefonunu arayarak iletebilirler” diye konuştu.