GÜNDEM

SPORDA ENGEL YOK DİYEREK, HAREKETLİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKTİLER

Haber Tarihi : 20/09/2022

SPORDA ENGEL YOK DİYEREK, HAREKETLİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKTİLER

Toroslar’da özel bireyler, sporla buluşuyor. Toroslar Belediyesinin spor eğitimine katılan özel bireyler, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda; sportif becerilerinin gelişiminde eğitimin ve hareketli yaşamın önemine dikkat çektiler.

Toroslar Belediyesinin, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler, özel bireylerin spor aktivitesiyle devam etti.

İlçede yaşayan otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmalarının amaçlandığı eğitsel çalışmalarda özel bireyler, ilgi ve yeteneklerine göre atletizm, tenis, cimnastik ve futbol yaparak hem sağlıklarını koruyor hem de eğlenerek motive oluyorlar.

“Çeşitlendir ve Devam Et” sloganıyla gerçekleşen kampanya kapsamında da bir araya gelen özel bireyler, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı spor yaparak kutladı.

“Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçe genelindeki özel gereksinimli bireyleri evden çıkarıp toplumsal hayata kazandırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

“Özel bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşulların oluşturulması hepimizin görevidir” diyen Başkan Yılmaz; “Bünyemizdeki Engelliler Akademisi’nde, özel bireylerin mesleki eğitiminin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanda gelişimlerine destek oluyoruz. Sağlıklı yaşamlarına katkı sunmak ve gelişimlerini desteklemek için spor yaptırıyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında da spor yaparak hareketli yaşama dikkat çektiler. Sevgiyle, hoşgörüyle engelsiz bir Toroslar için çalışıyoruz. Onların gülen yüzü her şeye değer” şeklinde konuştu.