GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MERSİN’DE BİR İLK:

Haber Tarihi : 06/10/2022

TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN MERSİN’DE BİR İLK:

 TOROSLAR’DA, E-RUHSAT DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Mersin’in en büyük nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Toroslar Belediyesi, vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak önemli bir çalışmaya daha imza atıyor.

Şeffaf ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren belediye, ruhsat başvuru süreçlerini daha hızlı ve pratik kılacak “e-ruhsat” uygulamasına geçiyor.

Mersin’de bir ilk olan bu uygulama ile vatandaşlar; belediyeye gitmeden dijital ortamda online olarak imar durum belgesi ve ruhsat alabilecek, başvuru takiplerini de yapabilecekler. Bu yeni yazılımın, doğru kullanılabilmesi için tüm paydaşlara gerekli eğitimler de verilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların ortak ihtiyaç ve taleplerini göz önünde bulundurarak, dijitalleşmeye önem verdiklerini belirterek; “Toroslar, yeni nesil belediyecilikte öncü olacak. Bu uygulama, vatandaşımıza kolaylık sağlayacak” dedi.

“Toroslar, İmarda Yalınlaşıyor”

Kurum içi işleyişi hızlandırmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla “Toplam Kalite Yönetim Sistemi” çalışmaları kapsamında İmar Süreçleri Yalınlaştırma Projesinde imarla ilgili birimlerde yalın iş süreçleri oluşturan ve eğitim seminerleri düzenleyen Toroslar Belediyesi, Mersin’de bir ilke imza atarak inşaat ruhsatı başvurularını da dijital ortama taşıyor.

Böylece, belediyeden hizmet alan vatandaşların başvurularına daha hızlı bir biçimde cevap alabilmeleri ve sistemin şeffaf bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Zamandan ve işgücünden tasarruf edilecek sistemin, yazılım çalışmaları en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulacak.

Başkan Yılmaz; “Gelişen ve Değişen Dünyaya Ayak Uydurarak Hizmet Üretiyoruz”

Başkan Yılmaz, Belediyenin İmar Bölümünde hizmet veren personeli ile bir araya gelerek, eğitim süreçlerindeki başarılı performanslarından dolayı İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Meltem Barutcu ile İmar ve Şehircilik Müdürü Ertuğan Genel’in şahsında çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Toplam Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına katkı sunan akademisyenler Murat Koç ve İbrahim İnan’ın de yer aldığı programda Başkan Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak yalın bir organizasyonun ortaya koyduğu yalın hizmet anlayışını benimsiyoruz. Gelişmeleri hızlıca algılayan ve hızlı imar çözümleri üreten, tüm Toroslar ve gerektiğinde Mersin bütünüyle sürekli iletişim halinde, imar hizmeti bekleyen her vatandaş ve kurumun sıkıntısını algılayan, anlayan ve çözen bir imar hizmeti vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“E-Ruhsat Uygulamamız, Kentimize Hayırlı Olsun”

Her zaman sürekli gelişimi hedeflediklerini kaydeden Başkan Yılmaz, Toroslar’ın, Mersin’in gelişmeye açık bir ilçesi olduğunu kaydederek, konut alanı, çalışma alanı, alternatif turizm ve tarım alanlarında Toroslar’ın, diğer ilçelerden bir adım öne çıktığını vurguladı.

Başkan Yılmaz; “Verdiğimiz hizmeti, çağın, sahanın, bilginin gereklerine uygun olarak en hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek bizim görevimiz. Bu çalışma, süreç güncellemesidir. Dinamikler ve ihtiyaçlar çok hızlı değişiyor, dünya hızlı dönüyor. Bizim de buna ayak uydurmamız gerekir. Vatandaşlarımızın,  artık ruhsat almak için gerekli tüm aşamaları belediyeye gelmeden e-devlet üzerinden tamamlayarak sadece ruhsatı teslim almak üzere belediyemizde ağırlanacağı bir sürece giriyoruz. Vatandaşımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunacağımız “E-RuhsatUygulamamızın şimdiden ilçemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.