GÜNDEM

ARPAÇSAKARLAR’IN KURTULUŞ GÜNÜ, COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

Haber Tarihi : 04/04/2023

ARPAÇSAKARLAR’IN KURTULUŞ GÜNÜ, COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

“TOROSLAR’IN GELENEKSEL RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE, MİLLİ DUYGULAR DORUKLARDA”

Toroslar’da Ramazan ayının vazgeçilmezi olan iftar sofralarının manevi atmosferi, Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 103’üncü yıl dönümünde ikiye katlandı.

Programda, coşkuyla marşlar söylendi, milli duygular doruklara çıktı.

Her yaştan insanı buluşturan Toroslar Belediyesinin mahalle iftarları ve geleneksel Ramazan Etkinlikleri, birlik, beraberlik içinde coşkuyla geçiyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, her gün farklı bir mahallede hemşehrileriyle gönül sofralarında buluşuyor. Çeşit çeşit yemeklerin yer aldığı bereketli sofraları mahallelere taşıyan belediyenin bu etkinliğiyle binlerce kişi aynı sofrada orucunu açmanın hazzını yaşıyor.

Depremzede vatandaşların da katıldığı iftar programları,  Ramazan’ın kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyenlerin ortak adresi oldu.

Çocuklar, Tasavvuf müziği ile renklenen iftar sonrasında başlayan Hacivat-Karagöz, sihirbaz gösterisi ve İbiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Ramazan Panayırında ise doyasıya eğleniyor.

Pamuk şeker ve patlamış mısır ikramının da bulunulduğu panayırda Başkan Yılmaz, çocukların mutluluğuna ortak oluyor.

“BİNLERCE KİŞİ AYNI SOFRADA BULUŞUYOR”

O eski Ramazanlar’ı yeniden getiren etkinlikte Toroslar’daki birliğin ve beraberliğin en güzel örnekleri yaşatılıyor.

Ramazan ayının 12’nci iftar programı ise Arpaçsakarlar Mahallesi’nde düzenlendi.

Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 103’üncü yıl dönümünde Kuvayi Milliye ruhu ile kenetlenerek birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesinin verildiği iftar programı, Arpaçsakarlar Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı.

İftar masalarını tek tek gezerek hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Yılmaz, 7’den 70’e herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“DEVLET, MİLLET EL ELE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

3 Nisan Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 103’üncü yıl dönümünü kutlayan Başkan Yılmaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek; “Ramazan’ın güzelliklerini hep beraber yaşamak üzere her sene olduğu gibi bu yıl da soframızı her gün farklı bir mahallemizde kuruyoruz. Allah tutulan oruçları, yapılan ibadetleri kabul eylesin. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

“3 Ocak Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümünün yanı sıra merkezden farklı kurtuluş günü olan iki yer var” diyen Başkan Yılmaz; “Arslanköy ve Arpaçsakarlar. Kuvayi Milliye hareketinde ve Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir görev almıştır. Bu mücadelenin önemli isimlerinden Fikri Mutlu, Osman Muzaffer Koçaşoğlu, Yanparlı Hüseyin ve bu kahramanların silah arkadaşları, vatan, devlet millet için mücadele etmişlerdir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

“ARAMIZDAKİ DAYANIŞMA GÜCÜ ÖNEMLİ”

Başkan Yılmaz, 6 Şubat’ta yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan deprem felaketinin ardından devlet millet el ele yaraların sarılması için mücadele edildiğine dikkat çekerek; “Bir deprem felaket yaşadık. Bu depremde, devletimiz milletimiz elinde ne varsa bir milli mücadele varmış gibi her şeyini ortaya koydu. O günden bugüne depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Hem deprem bölgesinde hem de ilçemizde misafir ettiğimiz depremzedelere elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hizmet etmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Sizlerin büyüklüğü, aramızdaki dayanışma ruhu önemli. Allah herkesten razı olsun. Büyük acılarda ve mutluluklarda toplumların verdikleri mücadele, gösterdikleri dayanışma gücü büyük önem arz ediyor.  Hiçbir gücün sırtımızı yere getiremeyeceğini birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça yaşadık ve gördük çok şükür. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar programlarımızla Ramazan’ın güzelliğini hem sofralarımızda yaşayalım, hem de çocuklarımız, geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşasınlar hissetsinler ve gelecek kuşaklara aktarsınlar istedik” diye konuştu.

Mahalle Muhtarları da mahallelerinde yapılan iftar programları dolayısıyla Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.