GÜNDEM

TOROSLAR’DA YÜZME KURSLARI BAŞLIYOR

Haber Tarihi : 13/06/17

TOROSLAR’DA YÜZME KURSLARI BAŞLIYOR

Toroslar Belediyesi’nin 2017 yılı yaz spor okulları kapsamında açacağı yüzme kursunun kayıtları 29 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

Çukurova Mahallesi’nde 18 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Toroslar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek temel yüzme eğitimlerinden, 7-18 yaş aralığında olanlar faydalanabilecek.

Geçen yıllarda gördüğü yoğun talep ve beğeniyle bu yıl da yüzlerce çocuğa ve gence hizmet verecek olan kurslar, alanında uzman yüzme antrenörleri eşliğinde; Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 3 dönem olacak şekilde Hafta içi her gün düzenlenecek

12 Haziran Pazartesi günü ilk etabı başlayacak olan kurslara kayıt yaptırmak isteyenler ise; belediye veznelerine yatıracakları 30  TL ücretin dekontu ile birlikte kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğraflarıyla Çukurova Mahallesi’nde bulunan Olimpik Yüzme Havuzundaki Toroslar Belediyesi Spor İşleri Koordinatörlüğüne başvurularını yapabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yüzme kursuna katılacak kursiyerler için servis imkanı da sunduklarını belirterek, kurslardan 2 yılda yaklaşık 10 bin çocuk ve gencin yararlandığını kaydetti.

Tesiste bir sporcu için gerekli tüm imkanların titizlikle düşünüldüğünü vurgulayan Başkan Tuna; “İçerisinde; tesis binası, havuz başı aktivite alanı, kafeterya, duş ve soyunma odaları ile hakem ve yönetim bölümlerinin de yer aldığı olimpik yüzme havuzumuzda gerçekleştirdiğimiz kurslarımıza yaz dönemine girilmesiyle başlıyoruz. çocuklarımızın ve gençlerimizin tüm spor aktivitelerinden yararlandığı Toroslarımızda amacımız yüzme sporunu da yaygınlaştırmaktır. Bu yıl da düzenleyeceğimiz kurslarla yüzme bilmeyenlere yüzme öğretilecek, bilenler ise kendilerini daha da geliştirme imkanına kavuşacak” dedi.

Belediye yaz spor okulları kapsamında yüzmenin yanı sıra basketbol, futbol, voleybol ve kort tenisinin de yer aldığını kaydeden Başkan Tuna: “Biz tesisleri yapıp, imkan sağlıyoruz, anne ve babalarımızdan da çocuklarımızı spora yönlendirmelerini istiyoruz” dedi.

Başkan Tuna, bu kurslara da kayıt olmak isteyenlerin, yine Çukurova Mahallesi’ndeki olimpik yüzme havuzunun içerisindeki Spor İşleri Koordinatörlüğüne başvurabileceklerini ya da  tesisin 0324 324 18 65 numaralı telefonuna arayarak bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.