GÜNDEM

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE İFTAR PROGRAMI

Haber Tarihi : 13/06/17

BAŞKAN TUNA, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, mübarek Ramazan ayı münasebetiyle il genelindeki şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, Belediye Meclis Üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim’in okunarak duaların edildiği iftar yemeği öncesinde Belediye Başkanı Hamit Tuna masaları tek tek gezerek misafirleriyle yakından ilgilendi.

 İftarın ardından bir konuşma yapan  Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ramazan Ayı içerisinde iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek: “Vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde burada huzur içerisinde oturabiliyor ve iftarımızı açıyoruz. Sizler şehitlerimizin ve hayata gözlerini yuman gazilerimizin bize emanetisiniz. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi.

 Ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Başkan Hamit Tuna: “Ramazan Ayı’nın başladığı ilk günden bu yana her gün farklı bir iftar sofrasında değerli vatandaşlarımızla bir araya geliyor, soframızı paylaşıyoruz. Ama bugün ki iftarımızın özelliği de çok farklı. Anadolu Türk yurdu olduğu günden bu güne kadar maalesef ki bu coğrafyada Türk Milleti’ne kolay bir yaşam zemini oluşturmadılar. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’. Bu sözü tescillercesine ne yazık ki gerek bölgemiz, şehrimiz ve ülkemizde terör örgütünden dolayı canlarımızı, kınalı kuzularımızı kara toprağın bağrına verdik. Bu son olur inşallah dedik ama bir öğretmen kızımızın da terör örgütünün ateş etmesi sonucu hakkın rahmetine kavuştuğunun haberiyle yıkıldık. Ama şunu iyi bilsinler ki; böyle yiğit Anadolu anaları ve onların doğurduğu yiğitler olduğu sürece bu coğrafyada birliğimiz ve beraberliğimiz her zaman daim olacak ve Türkiye Cumhuriyeti her zaman payidar kalacaktır. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bunun hiçbir zaman unutulmaması gerekir.

Bu güzel soframızı şereflendiren şehit annelerimize, babalarımıza, kardeşlerine, gazilerimize ve yakınlarına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha şehitlerimize ve hayata gözlerini yuman gazilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milleti'ne sabır, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de Kaymakamlık ve Belediye olarak Şehit ve Gazi ailelerinin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek; “Vatanımız uğruna şehit verdiğimiz evlatlarımızın aileleriyle ve gazilerimizle bu güzel iftar sofrasında bir araya gelmemizi sağlayan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Şehit ve gazi aileleri ile gaziler de böyle bir iftar yemeğinin düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, kendilerinin her zaman yanında ve yakınında olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ettiler.