GÜNDEM

BAŞKAN TUNA'DAN 17 AĞUSTOS MESAJI

Haber Tarihi : 17/08/17

BAŞKAN TUNA; “DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNA ÖLDÜRÜR”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 18’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileğinde bulundu.

Aradan geçen onca yıla rağmen acıların halen hissedildiğini kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni ederek, depremin değil, kalitesiz ve kaçak binaların can aldığına vurgu yaptı.

“Her zaman Hazırlıklı Olmalıyız”

Türkiye’nin deprem kuşağında yer almasından dolayı her zaman tedbirli olunması gerektiğini ifade eden Başkan Tuna; “Binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 18 yıl geçti. Bu felaketten önemli dersler çıkardık. Depremle yaşamayı öğrenmemiz ve her an hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Toroslar Belediyesi olarak yapı denetim ekiplerimizle gereken hassasiyeti göstererek ilçemizdeki yapıların güvenli hale getirilmesini sürekli takip ediyoruz. Usulsüz olarak yapılan kaçak yapılara karşı asla taviz vermiyoruz ve bu konuda halkımıza uyarılarda bulunuyoruz. 14 yıl önce göreve geldikten sonra ilk yaptığımız iş; inşaat ruhsat harçlarında yüzde 50, yapı kullanma izin belgesinde de yüzde 57 indirim yapmak oldu. Amacımız da şuydu; insanlarımız gelsinler, ruhsatlı bina yapsınlar. Bu uygulamamızın sonuncunda; 2016 yılında merkez ilçeler içinde diğer belediyelerin verdiği toplam ruhsat sayısından en fazla ruhsat veren bir belediye konumuna geldik. Bizlere düşen görev her türlü felakete karşı tedbirleri alacak yapılar inşa etmek, can ve mal kaybını en aza indirecek önlemler almaktır. Ne depremi, ne de depremde kaybettiklerimizi asla unutmadık” dedi.

Her yıl belli periyotlarla Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle İlçedeki ilköğretim okulu öğrencilerinin yanı sıra belediye personeline ve camilerde vatandaşlara Afet ve Deprem bilinçlendirme eğitimleri verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Hamit Tuna; “Amacımız, deprem konusunda toplumun her katmanındaki insanımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Mersinimizin yaşam kalitesi yüksek, huzurlu ve güvenli bir kent olması için çalışıyoruz. Bu vesileyle; 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 18’inci yıldönümünde böyle acının Ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.