GÜNDEM

TURNUVANIN ŞAMPİYONU AYVAGEDİĞİ

Haber Tarihi : 28/08/17

KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASI’NIN ŞAMPİYONU AYVAGEDİĞİ

Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Köyler Arası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın şampiyonu, Ayvagediği takımı oldu.

Bu yıl 95’inci yıl dönümünü kutladığımız ‘Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’ haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen final müsabakasında rakibi Çavuşlu Spor'u 1-0 mağlup eden Ayvagediği Spor şampiyonluğu elde etti.

45 takımın katıldığı ve 122 maçın oynandığı turnuvada toplam 425 gol atıldı. Ayvagediği Mahallesi futbol sahasında gerçekleştirilen final müsabakası öncesinde 3’lük ve şöhretler karması maçları oynandı.Üçüncülük maçını, Burhan Spor’u 5-1 mağlup eden Homurlu Spor kazanırken, turnuva Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın da yer aldığı Şöhretler Karması maçı ile devam etti.

Şöhretlerin Dostluk Maçı

Mersin il ve ilçe protokolü ile yıllarını futbola vermiş, antrenör ve yönetici olarak görev yapmış isimler ve basın mensuplarının da yer aldığı Şöhretler Karması maçında sahaya çıkan sporcular eski günlerini hatırladı. Maç sırasında taraftarlardan alkış toplayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise  başarılı performansıyla göz doldururken Başkan Tuna’nın yer aldığı kırmızı takım, yeşil takımı 7-3 yendi.

Oldukça çekişmeli geçen şöhretler karşılaşmasının ardından Çavuşlu ve Ayvagediği takımları arasındaki final müsabakası yapıldı.

 Final müsabakası öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuvada hedeflerinin fair play çerçevesinde müsabakaların oynanması olduğunu belirterek, bu güne kadar centilmence mücadele veren tüm takımlara teşekkür etti.

Bu yıl 10’uncusunu organize ettikleri Köyler Arası Geleneksel futbol Turnuvası’nı Türkiye’de sürdürülebilir bir şekilde devam ettirebilen ender belediyelerden bir tanesi olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu turnuvayla köyler arasındaki diyalogun ve dostlukların daha da güçlendiğine vurgu yaptı.

Başkan Tuna; “insanlarımızı bir araya getirmenin iki yolu vardır.Biri sportif faaliyetler ve diğeri de sosyal etkinliklerdir.Bu turnuvamızda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerimizden bir tanesidir.Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlattığımız ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Haftasında finalini oynattığımız turnuvamıza 45 köy takımımız iştirak etti.122 maçın oynandığı ve toplamda 425 golün atıldığı turnuvamız güzel ve centilmence, kolej havasında geçen maçlara sahne oldu.Burada her takımın bir hedefi vardır. Ama hepsinden önemlisi fair play çerçevesinde müsabakaların yapılmasıdır.Aynı zamanda disiplinli, yüksek ahlaklı ve kardeşlik içerisinde geçen bu gönül takımlarının müsabakalarını da izlemektir güzel olan.Bu turnuvanın ,122 maç yöneten hakemlerimizin tecrübelerini daha da arttırdığına ve gelecekte hakemlik noktasında önlerinin daha da açılacağına inanıyoruz.Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, dereceye giren takımlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümünü de kutlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Ağustos Ayı Türk Milleti adına zaferler ayıdır.Bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından Çavuşlu Spor ve Ayvagediği Spor takımları arasında oynanan şampiyonluk maçı yapıldı.

Takımlarını desteklemek için gelen vatandaşların coşkusuyla adeta bir şölen havasına dönen final müsabakasında, Çavuşlu Spor'u 1-0 mağlup eden Ayvagediği Spor şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Daha sonra ödül törenine geçildi.Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri  tarafından ilk 3’e giren ekiplere kupa ve madalya, gol kralına, en iyi kaleciye, en iyi kaptana, en iyi kenar yöneticisine ve en centilmen takıma da ödüller verildi.

 Çavuşlu Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çakır da Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya; Türk sporuna ve köyler arası futbol turnuvasına yapmış olduğu katkılarından dolayı bir plaket takdim ederek, teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 .