GÜNDEM

TOROSLAR’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Haber Tarihi : 31/08/17

TOROSLAR’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Toroslar Belediyesi, düzelendiği etkinlik ve konserlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümünü Toroslar’da gurur ve coşkuyla kutladı.

Karakucak güreş müsabakası, Köyler Arası Geleneksel Futbol Turnuvasının finali ile Yudum ve Ahmet Şafak’ın sahne aldığı konserlerle devam eden Zafer Haftası etkinlikleri;

Mersinli İsmail, Ali Saruhan ve Kadriye Saruhan’ın konserlerinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı günü Mustafa Yıldızdoğan’ın Zafer Konseri ile son buldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir gün öncesinde Yeniköy Mahallesi futbol sahasında gerçekleştirilen konserde sahne alan Mersinli İsmail, Ali Saruhan ve Kadriye Saruhan alanı dolduran binlerce kişiyi coşturturken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da ellerinde Türk bayraklarıyla bu milli coşkuya ortak olan tüm misafirlerine teşekkür etti.

Konserin sonrasında Başkan Hamit Tuna ve protokol üyeleri, sanatçılar Mersinli İsmail, Ali Saruhan ve Kadriye Saruhan’a programa sundukları katkılarından dolayı  birere teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

 30 Ağustos Zafer Bayramı, Mustafa Yıldızdoğan Konseri ile Taçlandı

Soğucak, Arslanköy ve Yeniköy Mahallelerinde gerçekleştirilen Toroslar Belediyesi’nin Zafer Konserleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü Ayvagediği Mahallesi’nde organize edilen Mustafa Yıldızdoğan’ın konseriyle taçlandı.

Ayvagediği Mahallesi futbol sahasında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın ev sahipliğinde yapılan etkinliğe; MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, Meclis Üyeleri, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, Mahalle Muhtarları ve basın mensupları ile yaklaşık beş bin kişi katıldı.

 Mehteren takımının gösterisiyle başlayan programa, Saygı Duruşu ve İstiklal Marş’ının okunmasıyla devam edilirken, gecede Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi halay ekibi ve protokol üyeleriyle birlikte halay çekti.

 Konser öncesinde kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 14 yıldır göreve geldikleri günden bugüne kadar özel gün ve haftalarda gerçekleştirdikleri etkinliklerle tarih şuurunu genç nesle aktarmaya özen gösterdiklerini söyledi.

 “Bağımsızlık ve egemenliğimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz” diyen Belediye Başkanı Hamit Tuna, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümünü kutlayarak; “Türk Milleti’nin bağımsızlık ve egemenlik adına ne destanlar yazdığını unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Başkan Tuna; “14 yıl önce göreve geldiğimiz Toroslarımızı Allah’a şükürler olsun ki köy görüntüsünden uzaklaştırarak, herkesin gelip yaşam yeri olarak seçtiği bir bölge haline getirdik.Şuan geldiğimiz noktada şehir merkezinin en büyük ilçesi konumundayız.30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinin sonrasında 6360 sayılı yasa ile bölgemiz genişledi. Bölgemiz, 5 bin 200 hektar iken 108 bin hektar alana ulaştı.Çok geniş bir coğrafyada hizmet veriyoruz.Doğru ve iyi bir çalışma ekibimiz var.Bu ekibimizle bölgemizde gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ilçemiz daha modern bir görünüme kavuştu.Biz kendi adımıza düşeni yapıyoruz.Büyükşehir Belediyemiz de tabi ki kendi yasal anlamda hükümlü olduğu hizmetleri sunmak suretiyle kent merkezinde ne var ise inşallah bu yaylalarımızda ve beldelerimizde de olacak. Hizmet ve görev anlamında gücünü ispat etmiş iki belediye başkanıyız. Hizmet yapılır, bizim işimiz.Ama, vatan, toprak, tarih şuuru, milli kültürümüz bu değerlerimiz yok olursa millet olma özelliğimizi de kaybederiz.Bu değerler kalabalıkları millet yapan değerlerdir.Bu değerlerimizi kaybettirmeye çalışanlara inat göreve geldiğimiz günden bugüne kadar özel gün ve haftalarımızı unutmadık ve unutturmadık.Ağustos Ayı, zaferler ayıdır.51 tane zafer kazanmış Türk Milleti Ağustos Ayında.1071’in 26 Ağustos’unda Sultan Alparslan Anadolu’yu Türk yurdu haline getirdiğinde demiş ki size öyle bir vatan aldım ki ilelebet sizin olacak.Anadolu coğrafyasında emperyalist güçlerin ve haçlı zihniyetlerin hep senaryoları ve emelleri oldu.Her yerden, yedi düvelle bastırmışlar topraklarımıza toplarıyla, tüfekleriyle.Ama umutların tükendiği yerde Türk’ün kudreti başlar esasıyla sarı saçlı, mavi gözlü bir kahraman çıkmış ya istiklal ya ölüm demiş.Allah’a şükürler olsun ki bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sağladığı cumhuriyetin ışığı altında, al bayrağımızın dalgalandığı her yerde bağımsızlığımızı her daim devam ettirmişiz ve hep devam ettireceğiz.İçimizdeki hainlerin, emperyalist güçlerle işbirliği yapanların ve özellikle 15 Temmuz’da kalkışmaya çalıştıkları olayı da hepiniz biliyorsunuz.Bu millet birlik ve beraberliğini korumuş, yapılabilecek bu tip operasyonlara karşı göğsünü tankın karşısında siper etmiştir.İşte biz de  tarih şuurunu unutmamak, unutturmamak  ve genç neslin belleklerine kazımak, bu toprakların kolay vatan olmadığını anlatmak için üstümüze ne düşüyorsa yapıyoruz.Bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. İnşallah bu Anadolu coğrafyasında Atatürk’ün çizdiği yolda, Cumhuriyetimizin ışığında, al bayrağımızın altında ilelebet payidar kalacağız.Bu duygu düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi

Tüm hemşehrilerinin Mübarek Kurban Bayramı’nı da kutlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak vatandaşların sıkıntı yaşamamalarını ve bayramlarını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini temin etmek amacıyla bayram öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

 Daha sonra söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, bu organizasyonu düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ekibine teşekkür etti. Konuşmasında, birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Kocamaz; “Bu güzel akşamda bizleri sizlerle buluşturan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.Türk Milleti olarak geçmişimizle ne kadar gurur duysak az.Bize bu zaferleri yaştan başta Aziz Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda böyle bir etkinliği düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek; “Tüm hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.Anadolu’yu bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Malazgirt’te Alparslan, Konya’da Kılıçarslan, İstanbul’da Ulubatlı Hasan ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından havai fişek gösterileri eşliğinde Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı.Slov müziklerin yanı sıra hareketli şarkıları ile alanı dolduran kalabalığa unutamayacakları bir gece yaşatan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, Türkiyem ve sevilen şarkılarıyla bir kez daha Toroslar halkının gönlünde taht kurdu.

 Konser sonrasında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katkı sunan Mustafa Yıldızdoğan’a teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.