GÜNDEM

TURNUVADA HANIM ELİ

Haber Tarihi : 31/10/16

Toroslar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası başladı. Turnuvanın en dikkat çekici noktası Petrol Ofisi’nin kenar yöneticisinin kadın olmasıydı.

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden kurtuluş günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen turnuva her yıl olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıldönümünde başladı. Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi’nde Büyükşehir Belediyesi ile Petrol Ofisi takımları arasında oynanan maçla başlayan turnuvanın açılışında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, geleneksel hale getirdikleri turnuvaya bu yıl 31 takımın iştirak ettiğini söyledi. Millete hizmet eden kurumlar arasındaki diyaloğun artmasını amaçladıklarını kaydeden Başkan Tuna, turnuvanın fair play çerçevesinde geçmesi temennisinde bulundu..

Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Turnuvamız; kurumların kaynaşması, insanlara daha güzel hizmet vermeleri yönünde özel bir turnuva. Turnuvaya katılan kurum takımlarını kutluyor ve başarılar diliyorum. Hedefte dereceye girmek vardır ama her şeyin futbol kuralları içerisinde olmasını diliyorum. Hakemlerimizde her takıma eşit mesafede, gördüklerini çalacaklar. Elbette ki hatalar olabilir sonuçta onlarda birer insan. Bu noktada sporcularımızdan itirazlarının dozunu arttırmamalarını istiyorum. Spor barış ve kardeşliktir. Kardeşlik içerisinde maçların oynanmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluşunda başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’te, turnuvayı düzenleyerek kurumların kaynaşmasına vesile olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı kutladı ve katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Ardından Petrol Ofisi’nin kadın kenar yöneticisi Evrim Barmanbek Erçolak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir çiçek takdim etti. Daha sonra programa katılan protokol üyeleri hep birlikte başlama vuruşunu yaparak 97 müsabakanın oynanacağı 3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’nı başlattı. Maç sonunda Büyükşehir Belediyesi, Petrol Ofisi ile oynadığı maçı 11-4 gibi net bir skorla kazandı.