GÜNDEM

KONU; ÇOCUK HAKLARI

Haber Tarihi : 13/02/18

TOROSLAR BELEDİYESİ 1.ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞLIYOR

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Toroslar Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenleyeceği ‘1. Ulusal Kısa Film Yarışması’na’ hazırlanıyor.

 Toroslar Belediyesi’nce geleneksel hale getirilmesi planlanan ve bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte; farkındalık yaratmak amacıyla “Çocuk Hakları” temalı kısa filmler yarışacak.

Yarışmaya;  dijital formatlarda çekilmiş jenerik dahil, 1 dakikadan az olmayan 5 dakikayı aşmayan, uyarlama olmayan, özgün olmak kaydıyla kurgusal, deneysel, animasyon ve belgesel türünde çekilmiş tüm filmler katılabilecek.

Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye bin TL para ödülü ve ayrıca 500 TL’lik 2 adet de mansiyon ödülünün verileceği yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 13 Nisan 2018 olarak belirlendi. Değerlendirme sonuçları neticesinde finale kalan eserler; 16 Nisan 2018 tarihinde Toroslar Belediyesi’nin web sitesinden ilan edilecek ve ödüller;  23 Nisan 2018 tarihinde Toroslar Belediyesince düzenlenecek bir törenle Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahiplerini bulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl ilk kez düzenleyecekleri 1.Ulusal Kısa Film Yarışması’nı her yıl farklı bir tema işleyerek geleneksel hale getireceklerini belirterek; “Bu yarışma ile özellikle genç sinemacılarımıza ve yeni yeteneklere kendini kanıtlama fırsatı sunacağız” dedi.

Hayata geçirdikleri yatırım ve projelerin yanı sıra ulusal ve uluslararası festivallere de sundukları katkılarla  Toroslar’ı kültür ve sanatın merkezi yaptıklarına dikkat çeken Başkan Tuna, bu projeyle de Mersin’in sanata olan katkısının artarak sürmesini amaçladıklarını vurguladı. Başkan Tuna; “Bu projeyle; başta ilçemiz olmak üzere, kentimiz ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda modern bir sanat olan sinema ile farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Ulusal Kısa Film Yarışması’nda tema olarak ‘Çocuk Hakları’ konusunu belirledik. ‘Çocuk Hakları’ konulu kısa film yarışmasına katılacak eserler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde  de karşımıza çıkmakta olan çocuklarımızın çalınan haklarını önleme yönünde inşallah bir farkındalık yaratacaktır. Bunun yanında sinemacıları desteklemeyi ve cesaretlendirmeyi de hedef alıyoruz” dedi.

Yarışmaya dahil edilen tüm filmler, yönetmen, akademisyen ve oyunculardan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Bu yılki jüri üyeleri, Akademisyen Prof. Dr. Mutlu Parkan, Yönetmen Feride Kaytan, dizi ve sinema oyuncuları Açelya Topaloğlu ile Yonca Cevher Şahinbaş’ın yanı sıra Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Bayılgan olarak belirlenmiştir.

Toroslar Belediyesi 1. Ulusal Kısa Film Yarışması hakkında detaylı bilgiye, katılım koşullarına ve başvuru formuna;  http://www.toroslar-bld.gov.tr  adresinden Duyuru/ Etkinlik bölümünden ulaşılabilirsiniz