GÜNDEM

YENİ DÜKKAN VE KONUT PROJESİ

Haber Tarihi : 12/03/18

TOROSLAR, ŞEHİR HASTANESİ’NİN KARŞISINDA 40 DÜKKÂN VE 384 DAİRENİN TEMELİNİ ATTI

Toroslar Belediyesi’nin; Korukent Mahallesi’nde Mersin Şehir Hastanesi karşısında başlattığı 40 dükkan ve 384 dairenin içerisinde yer aldığı ‘Konut ve Dükkan Projesinin’ temel atma töreni düzenlenen bir törenle yapıldı.

Yaklaşık 23 bin metrekare alanda inşa edilecek olan projenin temel atma törenine; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ile birim müdürleri ve müteahhit firma yetkilileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelerek projenin detayları hakkında bir sunum yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna, sosyal donatı alanlarıyla modern yerleşim yerlerinin bir emsali olacak projenin tamamlandıktan sonra belediyeye gelir getireceği gibi bölgeye de önemli katma değer sağlayacağını söyledi.

“İlk Etapta Dükkanlarımızı ve Ardından Dairelerimizi Tamamlayacağız”

40 adet dükkan ve üzerinde yer alacak 160 adet 58 metrekarelik 1+1, 104 adet 115 metrekarelik 2+1 ile 120 adet 130 metrekarelik 3+1 dairelerin yer alacağı projenin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Başkan Tuna, ilk etapta 40 dükkan ve 1+1 dairelerin inşaatını bitireceklerini ve ardından 2+1 ile  3+1 daireleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Eskiden Koyun Otlatılan Bu Bölgedeki Arsalarımız, Şimdi Altın Değerinde”

Projenin tamamlanmasının ardından dükkan ve dairelerin satışını 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık arttırmayla yapacaklarının bilgisini veren Başkan Tuna; “2004 yılında göreve geldiğimizde ortaya koyduğumuz strateji Toroslarımızı; sağlığın, eğitimin merkezi ve gençlerimizin her türlü aktiviteden yararlandığı tesislerin bulunacağı bir merkez yapacağız demiştik. Ve bu üç ana unsur üzerine yoğun bir çalışma yaptık. Şükürler olsun ki dün hayal gibi gelen işlerin bugün nasıl sonuçlandığını hep birlikte görüyoruz. Sağlık, insan hayatı için en önemli unsur. Sağlık Bakanlığı’na Korukent Mahallemizde tahsis ettiğimiz 232 dönüm alandaki bu yerimizde Şehir Hastanesinin yapılmasına vesile olduk. Bu konuda hep birlikte ne kadar övünsek azdır. Bu bölgemiz, daha öncelerinde koyun otlatılan ve değeri çok düşük olan yerlerimizdi. Bugün ise altın kadar değerli arsalarımız oluştu. 40 dükkan ve 384 dairinin içerisinde yer aldığı ‘Konut ve Dükkan Projemizi’ de bu bölgemizde yaparak güzel bir projeyi daha inşallah ortaya koyacağız. Bunun karşılığında belediyemize de gelir elde edeceğiz. Birçok işyerini hastane etrafında donatacağız.23 bin metrekare alan üzerine yaptığımız projemizin temelini atarak ilk adımını da atmış olacağız. Her türlü sosyal donatının ve iki havuzun da yer alacağı site tarzı yapılaşma ile tamamlayacağımız bu projemiz, bölgemizin yapılaşmasında da önemli bir çıta olacak diye düşünüyorum. 2018 yılı için ortaya koyduğumuz hedeflerimiz çok yüksek. Burası da  o yükseltiyi sağlayan projelerimizden birisi olacak. Dükkan ve daireler bittiğinde belediyemize ciddi anlamda gelir sağlayacak. Müteahhit firmamız, dükkanların ve üstünde var olan 1+1 dairlerin kaba inşaatını 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyor ve biz de bu konuda destek veriyoruz. Satışlarımızı da 2286 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık arttırmayla yapacağız. Toroslar Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bütün satışlarımızı şeffaf belediyecilik anlayışıyla canlı yayında internet üzerinden gerçekleştirdik. Bu projemizin satışlarını da aynı şekilde yapacağız” dedi.

“Toroslar, Artık Kendi Kendine Yetebilen Bir Bölge”

İlçenin kendi kendine yetebilmesi adına kamu kurum ve kuruluşlarına arsa tahsislerinde bulunarak, Toroslar’ı sosyal ve ekonomik yönden kalkındırdıklarına da dikkat çeken Başkan Hamit Tuna; “Toroslarımız, kendi kendine yetebilen bir kent olacak dediğimiz buydu. Allah’a şükürler olsun ki yaptığımız arsa tahsislerinin yanı sıra yatırım ve projelerimizle Toroslar halkımız artık hiçbir yere gitmeden kendi bölgesinde kendi ihtiyaçlarını görebiliyorlar. Bu doğrultuda bize destek veren meclis üyelerimiz başta olmak üzere değerli mesai arkadaşlarımıza emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Projemizin, Toroslarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın, konuşmasının ardından 40 dükkan ve 384 dairinin temel atma programına geçildi. Edilen dualar ve kesilen kurbanın ardından Başkan Tuna, protokol üyeleriyle birlikte inşaat alanına ilk harcı döktü.

 

 

.