GÜNDEM

TOROSLAR’DA NEVRUZ COŞKUSU

Haber Tarihi : 22/03/18

TOROSLAR’DA NEVRUZ COŞKUSU

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı; tüm Türk dünyasında olduğu gibi Toroslar’da da coşkuyla kutlandı. Toroslar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Nevruz Bayramı Kutlamaları, bu yıl da şölen havasında geçti.

Anıttepe Parkı’nda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören etkinlikte;  Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; 7’den 77’ye tüm katılımcılarla birlikte barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Yöresel yemek ikramı ve Kur’an tilaveti ile başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen ve Türklerin Ergenokan’dan çıkışını temsil eden Nevruz Bayramı’nı hep birlikte coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Toroslar Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Nevruz Bayramı’nı yıllardır düzenlediğimiz organizasyonlarla halkımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz. Türk Milleti’nin gelenek ve göreneklerinde, tarih şuurunda var olan bu değerlerimizi hep yaşattık ve gelecek nesillerimize taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tuna; “Nevruz; bereket ve yeni umutlar demektir. Aynı zamanda sevginin, birlikte, beraber olmanın ve dayanışma ruhunun da ön plana çıktığı gün olarak anılır. 80 milyon insan aynı yürekte millet olma gereğinin etrafında bütünleşmek suretiyle bu Anadolu coğrafyasında Cumhuriyetin ışığında hep birlikte mutlu bir şekilde yaşayacağız.2018 yılının bu nevruzla birlikte bol ve bereketli geçmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu vesileyle Türk Milleti’nin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Daha sonra, nevruz ateşinin yakılmasına geçildi. Temsili demir dövme, yumurta tokuşturma, sinsin oyunu, halat çekme yarışı ve çocuklar arasında düzenlenen çuval yarışı ile taçlanan programda;  Başkan Tuna, vatandaşlarla birlikte nevruz ateşinin üzerinden atladı ve nevruz ateşinin çevresinde halay çekerek, baharın gelişini kutladı.