GÜNDEM

KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASININ KURALARI ÇEKİLDİ

Haber Tarihi : 29/03/18

TOROSLAR’DA, KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASININ 11’İNCİSİ 23 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Toroslar Belediyesi’nin;  bu yıl 11’incisini düzenleyeceği ‘Köyler Arası Geleneksel Futbol Turnuvasının’ kuraları çekildi.

Kent Merkezinden 44 köy takımının 8 grupta mücadele edeceği turnuvanın kura çekimi; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuva tertip komitesi ve mahalle muhtarları ile takımların temsilcilerinin katıldığı bir toplantıyla yapıldı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna; sporun; barış, kardeşlik ve dostluk olduğunu belirterek, bu turnuvanın köyler arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında büyük katkı sunduğuna dikkat çekti.

Turnuvanın, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye’de örnek gösterilen bir organizasyon haline geldiğini de vurgulayan Başkan Tuna; “Spor, birleştirici bir unsur, futbol da evrensel bir branştır. Bu anlamda 11 yıldır düzenlediğimiz Köyler Arası Futbol turnuvamız, köylerin birbirleriyle kaynaşmasına, tanışmaların ve dostluklara giden yolların artmasına vesile olan bir organizasyondur. Köylerimizin desteği ile bu organizasyonun en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu da Türkiye’de bu işi en iyi yapan belediye olarak şahsımıza bir teşekkür plaketi gönderdi.Yeni bir turnuvayla yeniden sizlerle bir araya geldik. Birbirimizi tanıyoruz, muhabbet kuruyoruz ve geliştiriyoruz. Birinci olmak, ikinci olmak hedeftir ama önemli olan buraya gelip o özgüveni gösterip sahaya çıkmaktır. Gençlerimizin gelip müsabakalara katılması, çocuklarımızın ve kadınlarımızın maçları izlemesi, her hafta sonu köy kahvelerinde maçların kritiğinin yapılması  bizleri daha da mutlu etmektedir. Bu turnuva sayesinde muhtarlarımız da şehirde oturan köyün gençlerini daha iyi tanımaktadırlar. Turnuvamızın, köylerimize müthiş bir heyecan kattığını düşünüyoruz. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Bu yıl da turnuvaya katılımın fazla olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Tuna, turnuvanın açılış maçını; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapacaklarını, finalini de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştireceklerini söyledi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından 44 köy takımı arasında kura çekimi yapıldı. TFF ve FİFA ile turnuva tüzüğünün kurallarının geçerli olacağı turnuvada, maçlar 40’ar dakikalık 2 devre halinde oynanacak.

Başkan Tuna, turnuvanın fikstürünün önümüzdeki günlerde belirleneceğini kaydederek, sporseverlerin fikstüre; www.toroslar-bld.gov.tr adresinden ulaşabileceklerinin bilgisini de verdi.