GÜNDEM

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DRONE EĞİTİMİ

Haber Tarihi : 25/07/18

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DRONE EĞİTİMİ

Gelişmiş teknolojileri yakından takip eden Toroslar Belediyesi, bu kez de  geleceğin mesleği İHA/Drone (İnsansız hava araçları) pilotaj eğitimlerine ev sahipliği yapıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkinlendirdiği Sapmaz Havacılık tarafından verilen ticari İHA/Drone pilotu eğitimlerini takip etti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nin yanı sıra Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Korukent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pistinde de gerçekleştirilen teorik ve pratik eğitimlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Tuna, 36 saat olarak verilen kursun teorik ve pratik eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika ve belgelerini de takdim etti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nin otoparkındaki eğitimler sırasında kendisi de drone kullanan Başkan Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak bilginin ve gelişen teknolojinin hep yanında olduklarını söyledi.

Bölgedeki insanların da teknolojiyi daha iyi kullanmaları için ellerinden gelen tüm gayretleri gösterdiklerini belirten Başkan Tuna, talep olduğu takdirde bu çalışmaları yapan firmalarla istişarelerinin devam edeceğini vurguladı.

Bu eğitimlerin insanlara yeni bir meslek de kazandırdığına dikkat çeken Başkan Tuna; “Bu eğitimlere katılan kursiyerler, 25 kilograma kadar insansız hava uçaklarını uçurabilecekleri ticari bilgilerini aldılar.Toroslar Belediyesi olarak gelişmiş ne kadar ürün varsa yapımı ve kullanımı noktasında yakından ilgileniyoruz ve takip ediyoruz.Bölgemizde de ticari drone pilotluğu yapmak isteyen arkadaşlarımız bu kursu tamamladılar ve sonucunda belgelerini de havacılık firmamımız tarafından edindiler.Bundan sonra da talep gördüğü takdirde insansız hava araçlarının uçuşunda yetkilendirilmiş firmalarla istişare ederek, bu eğitimlerin verilmesine vesile olmaya devam edeceğiz” dedi.