GÜNDEM

YILMAZ BAŞKANLIĞINDA İLK MECLİS

Haber Tarihi : 11/04/19

YILMAZ BAŞKANLIĞINDA İLK MECLİS

Toroslar Belediyesi, yeni dönemin ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirdi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrası oluşan Toroslar Belediyesi’nin yeni meclisi; Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Yoklamanın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, meclis üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileterek; “Seçim neticesinde meclisimiz oluştu. İnşallah hep beraber memleketimiz ve milletimiz için başarılı çalışmalar yapacağız. Uyum içerisinde çalışmayı arzu ediyoruz. Ortak akılda, uzlaşmaya ve iletişime önem veriyoruz. Siz değerli meclis üyelerimize görevinizde başarılar diliyor, oluşan yeni meclisimizin Ülkemize, Milletimize, Mersinimize ve Toroslarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Atsız Afşın Yılmaz’ın konuşmasının sonrasında Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açıldı.Toplantıda gündemin diğer maddelerinde yer alan Meclis Katipleri, Meclis Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri, İhtisas Komisyonlarının üye sayısı ve çalışma süresi, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri, İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyeleri, Çevre ve Sağlık Komisyon Üyeleri, Gençlik ve Spor Komisyon Üyeleri, Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşleri Komisyon Üyeleri, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri Komisyon Üyeleri ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Üyelerinin  seçimleri yapıldı.

Yapılan seçimler sonucunda Meclis Katipliklerine; 2 yıllığına Serpil Mersin(Asil), Celal Ata (Asil), Salih Özbay (Yedek), Cesim Aslan (Yedek), Meclis birinci Başkan Vekilliğine; Ömer Bilgin, Meclis ikinci Başkan Vekilliğine; Ferhat Salt, 1 yıl süreyle Encümen Üyeliklerine de; Adnan Baş, Salih Özbay, Celal Ata seçildi.

 1 yıl süreyle İhtisas komisyonlarına 5’er üyenin belirlenmesine oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında daha sonra komisyon üyelerinin seçimine geçildi.

Buna göre; Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine; Mehmet Şahin, Mehmet Çivi, Zehide Yavuz, Gülten Çavuş, Mehmet Koç,İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine; Ömer Bilgin, Ahmet Kılıç, Hasan Özalp Önal, Hıdır Berk, Salih Baysal, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerine; Atila Parlak, Serpil Mersin, Hasan Çağanay, Eren Türker, Ferhat Salt, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliklerine; İsmail Gül, Kazım Şengül, Mehmet Bulut, Eren Türker, Cesim Aslan, Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliklerine; Raci Ünel, İsmail Gül, Emin Es,Mahmut Tanış, Fatma Özer, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri Komisyonu Üyeliklerine; Raci Ünel, Adnan Baş, Yeter Güzel, Yusuf  Karakoyun, Cesim Aslan, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Üyeliklerine; Serpil Mersin, Kazım Şengül, Yeter Güzel, Emin Es, Fatma Özer oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, Çukurova Belediyeler Birliği meclisinde görev yapmak üzere Toroslar Belediyesi Meclis Üyeleri arasından 5 asil, 2 yedek üyenin seçimi de yapıldı.Buna göre asil üyeliklere; Ömer Bilgin, Mehmet Çivi, Ahmet Kılıç, Erhan Contar, Cesim Aslan, Yedek Üyeliklere de; Adnan Baş ve Mehmet Koç oy birliğiyle seçildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclisi’nde görev yapmak üzere Toroslar Belediyesi Meclis Üyeleri arasından 2 üyenin seçimi de yapılarak, Serpil Mersin ve Fatma Özer oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmetleri Birliği meclisinde görev yapmak üzere Toroslar Belediyesi meclis üyeleri arasından 1 asil, 1 yedek üyenin seçiminin de yapıldığı meclis toplantısında oy birliğiyle Raci Ünel(Asil), Salih Baysal (Yedek) seçildi.

Toroslar Belediyesi’nin 01/01/2018-31/12/2018 dönemini kapsayan faaliyet raporunun görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısı; Mayıs/2019 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün; 06 Mayıs Pazartesi saat:14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler bölümü ile son bulurken, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz meclis üyelerine rozetlerini taktı.