GÜNDEM

Gençleri Üretmeye Teşvik Edeceğiz

Haber Tarihi : 19/06/19

BAŞKAN YILMAZ: “EKONOMİ ODAKLI PROJELERDE GELİŞİME EN AÇIK BÖLGE, TOROSLAR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi'nin Türkiye Çalışma Grubu toplantıları kapsamında, Brüksel’de gerçekleşen AB ile ilişkilerdeki son gelişmelerin yerel yönetimler üzerindeki etkilerinin ve genç işsizlikle mücadele stratejilerinin masaya yatırıldığı oturumlara katıldı.

Başkan Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)  işbirliğiyle düzenlenen ve Türkiye AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın da katıldığı toplantıda, Türkiye’yi temsil eden 7 isimden biri oldu.

Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi’nin (ABBK) AB içindeki yerel ve bölgesel yönetimlerin temsilcilerinden oluşan danışma nitelikli bir komite olduğunu ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Mersin’den Toroslar Belediyesi’nin bu organizasyona davet edilmesi çok anlamlı” dedi.

Başkan Yılmaz, özellikle genç işsizlikle mücadele stratejilerinin tartışıldığı toplantıları önemsediklerinin altını çizerek; ekonomi, sanayi, turizm ve tarımla ilgili potansiyeli çok yüksek olan Toroslar’ın, gelişime de en açık bölge olduğunu dile getirdi. Hayata geçirecekleri ‘Tekno Toroslar’ Projesiyle gençlerin sosyo-ekonomik sebeplerden dolayı yaşadığı eğitim eşitsizliği sorununa çözüm olacak bir merkez inşa edeceklerini ve gençleri üretmeye teşvik edeceklerini aktaran Başkan Yılmaz, “Toroslar’ın gençlerinin ihtiyaç duyduğu her hizmetin bizde bir karşılığı olacak” diye konuştu.