GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ’DAN VOLKSVAGEN'E YATIRIM ÇAĞRISI

Haber Tarihi : 09/07/19

Otomotiv devi Volksvagen’in Türkiye’ye yatırım kararının ardından, otomobil firmasına bir davet de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’dan geldi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin, Volksvagen’in otomobil üretimi yatırımı için Mersin’i adres göstermelerini canı gönülden desteklediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Sanayi üretim kalitesi ve limanın sağladığı lojistik avantajlarıyla bu yatırıma en hazır olan şehir Mersin’dir. Özellikle de Toroslar, bu yatırım için planlama bölgesi ilan edilirse, ileri teknolojili yatırım hedefleyen bölgemiz için çok önemli bir adım atılmış olur.” dedi.

Toroslar’ın yerel, ulusal ve uluslararası yatırımcılar için her türlü olanağa sahip olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, arsa zenginliği yönünden Türkiye’deki sayılı ilçelerden biri olan Toroslar’ı yatırıma açmak istediklerini vurguladı. “Mersin’de arsa değeri 5 yılda 25 kat artan başka hiçbir ilçe yok” diyen Başkan Yılmaz, “Her sektörden yatırıma uygun geniş arazi varlığımız ve sanayi merkezlerine hızlı ulaşım ağımızın yanı sıra, genç ve dinamik işgücü potansiyelimiz göz önüne alındığında, Toroslar’ın otomobil fabrikası yatırımı için en doğru tercih olacağı ortadadır.” diye konuştu.

 Şu anda birçok ilin Volksvagen yatırımına talip olduğunu ancak Mersin’in otomotiv ana sanayiini besleyecek büyük bir yan sanayi gücüne sahip olduğunu aktaran Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Otomobil yatırımcılarımızı, bu önemli yatırımı nerede yapacaklarına karar vermeden önce bölgemizi ziyaret ederek,  yatırım imkânlarını incelemeye davet ediyoruz.” dedi.