GÜNDEM

TOROSLAR’DA ÇOCUKLAR, YARATICI DRAMA İLE TANIŞIYOR

Haber Tarihi : 26/07/19

Toroslar Belediyesi’nin yaz akşamlarına renk kattığı mahalle şenlikleri öncesinde çocuklar, yaratıcı drama eğitimi ile tanışıyor.

42 Mahalle’de gerçekleştirilen etkinlik öncesinde çocuklar şenlik alanında toplanarak, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz’dan yaratıcı drama dersi alıyor. Çocukların eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardığı dersin sonunda ise kısa bir tiyatro oyunu da sunuluyor.

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz, yaratıcı dramının çocukların, yaratıcılık ve becerilerinin keşfedilmesinde etkili bir yöntem olduğunu kaydetti.

 Çocuklara böyle bir imkanı sunduğu için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür eden Sanat Yönetmeni Topuz; “Belediyemizin 42 mahallede düzenlediği mahalle şenliği öncesinde çocuklarımızı yaratıcı drama ile tanıştırıyoruz. Onlarla eğleniyor ve oyunlar oynuyoruz. Yaratıcı dramanın sonunda 2-3 dakikalık bir oyun da çıkarıyoruz. Aileler de bu etkinlikten memnuniyet duyduklarını ifade ediyorlar.” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise çocukları sanatsal ve kültürel eğitimlerle buluşturmaya önem verdiklerini söyledi.

Çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğinin bilgisini veren Başkan Yılmaz; “Günümüzde çocuklarımız, internet ve televizyonun etkisi altındalar. Bu etkinlik ile amacımız çocuklarımızın kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmelerini ve birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamaktır.” dedi.