GÜNDEM

TOROSLAR’DA ZAFER BAYRAMI HAZIRLIKLARI

Haber Tarihi : 23/08/19

Toroslar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümüne hazırlanıyor.

Etkinlikler kapsamında bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek olan Karakucak Güreşleri ve “ 30 Ağustos Zafer Koşusu” organize edilecek.

 Güreş müsabakalarının ilki 24 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’de Soğucak Mahallesi Güreş Alanında minikler ve yıldızlar kategorilerinde yapılacak. 2’nci etkinlik ise 31 Ağustos Cumartesi günü Ayvagediği Mahallesi’ndeki top sahasında saat 14.00’de başlayacak. Ayvagediği Mahallesi’ndeki müsabakada da sporcular; minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere üç kategoride er meydanına çıkacak.

“30 Ağustos Ayvagediği Yaylası Zafer Koşusu Geri Sayımı Başladı”

Etkinlikler; Çandır Kalesi’nden başlayıp Ayvagediği Mahalle Meydanı’nda son bulacak olan “30 Ağustos Zafer Koşusu” ile renklenecek.

Zafer Koşusu, 18 yıldır sporla uğraşan 78 yaşındaki Hasan Kınalı’nın kurduğu Akdeniz Masterleri Atletizm Kulübü (MAMAT) koşucuları ve vatandaşların katılımıyla yapılacak. Koşular, minik çocuklar; kızlar ve erkekler olarak, büyük bayanlar ve büyük erkekler olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek olup dereceye girenlere para ödülü verilecek.

“Sporun yaşı yoktur” diyen Kulüp Kurucusu Kınalı, “Herkesi koşuya davet ediyorum. Gelin hep birlikte Zafer Bayramımız için koşalım” dedi.

‘Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın Finali 30 Ağustos’ta’

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen ‘Gençlik Kupası Köyler Arası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın’ finali ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda oynanacak.

Turnuvanın final maçı; 30 Ağustos Cuma günü Ayvagediği Mahallesi Futbol Sahası’nda saat: 17.00’de Kavaklı pınar ve Çavuşlu Mahalleleri arasında yapılacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen turnuvanın final maçının öncesinde ise saat 13.00’de Tırtar ve Arpaçsakarlar Mahalleleri arasındaki 3’üncülük maçı ve ardından saat 15.00’de şöhretler karması müsabakası düzenlenecek. Final maçının sonrasında yapılacak ödül töreninde; ilk 3’e giren takımlara kupa ve madalya, gol kralına, en iyi kaleciye, en iyi kaptana, en iyi kenar yöneticisine ve en centilmen takıma ödülleri verilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde Soğucak ve Ayvagediği Mahalleleri’nde gerçekleşecek etkinliklere tüm Mersinlileri davet ederek, “30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri için hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Zafer Koşumuz da önem verdiğimiz etkinliklerden bir tanesi. Koşu yapılacak güzergâhta gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Mersinlileri Zafer Bayramımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamaya davet ediyorum.” diye konuştu.