GÜNDEM

KÖYLERARASI FUTBOL TURNUVASINDA, ŞAMPİYON ÇAVUŞLU

Haber Tarihi : 31/08/19

Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği “Gençlik Kupası Köyler Arası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın” şampiyonu Çavuşlu takımı oldu.

Bu yıl 97’nci yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen final müsabakasında; Çavuşlu, Kavaklıpınar’ı 2-0 yenerek birinciliği göğüsledi.

Ayvagediği Mahallesi’ndeki futbol sahasında oynanan turnuvanın 3’üncülük maçı ve final müsabakasını; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda sporsever izledi.

Başkan Yılmaz; “Kazanan Birlik ve Beraberlik Oldu”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm sporseverlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek; “Hamit Tuna Başkanımızın başlattığı, bizim de devam ettirdiğimiz Köyler Arası Geleneksel Futbol Turnuvamızın bu yıl 12’ncisini gerçekleştirdik. Fubol; kitleleri birleştiren, heyecanlandıran, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak  tutan bir spor dalıdır. Toroslar Belediyesi olarak spora olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Heyecanla devam eden bu turnuva Toroslarımız tarafından benimsenmiş bir etkinliğimizdir. Önemli olan fair play ölçüsünde bir mücadele vermektir.  Neticede bir takım şampiyon olacak ama birlik ve bereberliğimiz ve Toroslarımız kazanacak. Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza ve gençlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Yılmaz,  46 takımın katılımıyla düzenledikleri turnuvada 122 maçın oynandığını ve toplamda 482 golün atıldığının da bilgisini verdi.

Arpaçsakarlar’ı 3-0 mağlup eden Tırtar’ın üçüncü olduğu turnuvada final müsabakasına geçildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çavuşlu ve Kavaklıpınar arasında oynanan final maçının başlama vuruşunu yaparak, takımlara başarılar diledi. Rakibini 2-0 yenen Çavuşlu takımı, şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Daha sonra ödül törenine geçildi. İlk 3’e giren takımlara kupa ve madalya, gol kralına, en iyi kaleciye, en iyi kaptana, en iyi kenar yöneticisine ve en centilmen takıma ödülleri verildi.

Başkan Yılmaz, programın ardından Mersin Motosiklet Spor Kulübü’nün organize ettiği, 30 Ağustos Zafer Bayramı Korteji’nde motosiklet tutkunları, izciler ve sporseverler ile bir araya geldi. Korukent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi önünden başlayan kortej öncesi  Başkan Yılmaz, tüm katılımcılarla sohbet ederek böyle anlamlı bir organizasyonda yer aldıkları için teşekkür etti.