GÜNDEM

BOCCE’NİN KALBİ TOROSLAR’DA ATACAK

Haber Tarihi : 01/11/19

Mersin’de 2-9 Kasım tarihleri arasında Toroslar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2019 Dünya Kadınlar Bocce Kupası ve Dünya Erkekler Bocce Şampiyonası’nın basın lansmanı gerçekleşti.

Tanıtım programına; Uluslararası Bocce Volo Federasyonu Genel Sekreteri Pascal Hernandez, Bocce Uluslararası Teknik Komite Üyesi ve Turnuva Direktörü Henri Escallier, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, AK Parti ve MHP Mersin İl ve İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, TBBDF Mersin İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Niyazi Kutlay, sporcular ve basın mensupları katıldı.

Toroslar Bocce Tesisi’nde 35 ülkeden toplam 156 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek şampiyonayla ilgili detaylı ve teknik bilgilerin paylaşıldığı programda ilk olarak şampiyonada Türkiye’yi Mersin’den temsil edecek olan Toroslar Belediyesi’nin milli sporcusu Mehmet Can Yakın ve Bursa’dan milli takıma katılan sporcu İnci Ece Öztürk söz aldı.

Milli Sporcu Yakın; “Hayallerimize Kapı Açan Başkan Yılmaz’a Teşekkür Ederiz”

Konuşmasına Bocce Dünya Şampiyonası’nın Mersin’de yapılmasına vesile olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek başlayan Milli Sporcu Yakın; “Bu spora 2012 yılında Mersin’de başladım. Bu turnuvanın burada yapılmasını sağlayan Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a hayalimizi gerçekleştirmek üzere attıkları adım için teşekkür ederim. 3 hafta önce İtalya’da düzenlenen Ümitler Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldum. Şimdi kendi ülkemizde, kendi şehrimizde Dünya Büyükler Volo Şampiyonası’nda yarışacağım.” dedi.

Milli Sporcu İnci Ece Öztürk ise hedeflerinin Türkiye seyircisinin önünde kazanmak olduğunu belirterek; “2018 Akdeniz Oyunları Şampiyonu oldum. Aynı zamanda dünya şampiyonuyum. Kadın takımımız yaş ortalaması olarak genç bir takım olmasına rağmen kısa sürede elde ettiği büyük gelişmeyle dünyada takdir kazanmış bir takım oldu. Ülkemiz adına ilkleri gerçekleştirdik. Bu kazandığımız ilkler bizi Avrupa kıtası birincisi olarak turnuvaya katılmamızı sağladı. Kendi seyircimizin önünde olma avantajı bizi kupa adına çok umutlandırıyor. Ben inanıyorum ki bu şampiyona sonunda bütün dünya başarımız ile İstiklal Marşımızı duyacak.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Uluslararası Bocce Volo Federasyonu Genel Sekreteri Pascal Hernandez ve Turnuva direktörü Henri Escallier de turnuvaya ev sahipliği yapan tüm yetkililere teşekkür ederek; “Bu organizasyonda iki faaliyet yapılıyor. Dünya Kadınlar Bocce Kupası ve Dünya Erkekler Bocce Şampiyonası. Bocce adına tarihi önem taşıyan bir diğer konu ise Uluslararası Bocce Volo Federasyonu’nun Genel Kurulu toplantısının 8 Kasım’da Mersin’de yapılmasıdır. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerinde bulundular.

“Hedefimiz Şampiyonluk”

Tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye’de ilk olacak şampiyona için bütün hazırlıkların tamamlandığına dikkat çekerek, organizasyona öncülük eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti. Türkmen; “Gerek bakanlık yetkilileri gerekse genel müdürlerimizle yapılan görüşmeler sonucunda organizasyonu buraya almaya karar verdik. Tabi ki bu karar alma sürecinde eş zamanlı olarak Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’ın kapısını çaldık. Federasyon olarak Lojistik anlamda destek almadan bu organizasyonu yürütmemizin zor olduğunu söyledik. Sağ olsun Başkanımız da bizleri sonuna kadar destekledi. Bu şampiyona Toroslar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenleniyor. Dünya boccesinde artık sportif başarı olarak önde olan ülkelerden bir tanesiyiz. Hedefimiz şampiyonluk.” dedi.

Akdeniz Oyunlarından sonra spor kenti Mersin’de önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ise şampiyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Türk Misafirperverliğimizi Göstereceğiz”

Toroslar Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman destek vereceklerini belirten Toroslar Belediye Başkan Vekili Adnan Baş ise, “2-3 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Kadınlar Bocce (Volo) Dünya kupası müsabakalarına toplam 12 ülkeden 36 kadın sporcu,  Erkekler Bocce (volo) Dünya şampiyonasına ise 23 ülkeden 120 sporcu katılım sağlayacak. Ülkelerden gelen delegasyonla birlikte toplam 250 kişiyi Toroslarımızda ağırlayacağız. Hedefimiz ev sahibi ülke olarak dünya şampiyonu olmaktır. Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.” dedi.

Toroslar Belediyesi spor kulübünde yetişen sporcuların ülkeyi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmesinin gurur verici olduğunu belirten Başkan Vekili Adnan Baş; “Toroslar Belediyesi olarak çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek ve toplumda spor kültürü oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla farklı branşlarda spor kulüpleri kurduk. Spor kulüplerimizde uzman antrenörlerimizin yetiştirdiği sporcular ülkemizi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil ediyor. Geçtiğimiz aylarda İtalya’da düzenlenen Dünya Ümitler Bocce Şampiyonası’nda Toroslar Belediyesi Bocce Takımı oyuncusu milli sporcumuz Mehmet Can Yakın, Dünya 3.’sü olarak bizleri gururlandırdı. Görüyoruz ki Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’ın talimatıyla spora verdiğimiz destekler; başarı olarak geri dönüyor. İlçemizde birçok şampiyona ve turnuvada büyük başarılar elde edildi. Kazanılan her başarı bizleri mutlu ediyor.” ifadelerine yer verdi.