GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ EKİPLERİ KAYIP ARACA ULAŞTI

Haber Tarihi : 30/12/16

29 Aralık Perşembe günü Mersin’de yaşanan sel felaketinde Arpaçsakarlar Mahallesi’nde derenin taşması sonucu sel sularına kapılan araç Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bulundu. Sel sularına kapılarak kaybolan araçta olduğu tahmin edilen 2,5 yaşındaki Miray Genç ve yanındaki Sultan Uncu’ya ise henüz ulaşılamadı.

Olay anından itibaren kayıplara ulaşmak için umutla yoğun bir çaba sarf eden ekipler bugün devam eden aramalarda sadece aracın enkazına ulaşabildi. Aracın enkazı olayın yaşandığı yerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta dere yatağında balçığa saplanmış halde bulundu.

Çalışmaları yakından takip eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak enkazın ve kayıpların bulunması için teyakkuz halinde çalıştıklarını ifade etti. Bugün akşam saat 17.00 sularında aracın enkazına ulaştıklarının bilgisini veren Başkan Tuna ancak minik Miray ve Sultan Uncu’ya henüz ulaşamadıklarını kaydetti.

Yağışın zaman zaman şiddetini arttırdığını ve bunun da arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını dile getiren Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Maalesef ki kentimizde yaşanan sel afeti İlçemizden 4 kişinin, şu ana kadar edinilen bilgiye göre de ilimiz genelinde 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Araçları ile sel sularına kapılan Genç Ailesi’nden anne ve babanın cansız bedenleri olayın yaşandığı yerden kilometrelerce uzaklıkta daha önce bulunmuştu. 2 gündür sürdürdüğümüz yoğun çalışma ile aracın enkazına da ulaştık ama minik Miray ve Sultan Uncu’ya henüz ulaşamadık. Onlara da ulaşmak için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Allah ailelerine sabır versin. Allah bizleri daha büyük afetlerden korusun” dedi.