GÜNDEM

TURNUVA’NIN ŞAMPİYONU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Haber Tarihi : 04/01/17

Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği 3 Ocak Zafer Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu.

Kurtuluşun 95. yıldönümü kutlamaları kapsamında 31 kurum takımın katıldığı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda startı verilen turnuvanın üçüncülük ve final karşılaşmaları Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda oynandı. Mersin Barosu ile Karayolları arasında oynanan üçüncülük maçında rakibini 2-1 mağlup eden Mersin Barosu turnuvanın 3’üncüsü oldu. Ardından oynanan final müsabakasında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi şampiyonluk için sahaya çıktı. Son derece çekişmeli geçen maçı 2-0 kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi şampiyonluğa adını yazdırırken sporcular maç sonunda seyircileri asker selamı ile selamladılar.

Final maçının ardından konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurumlar arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı arttırmak amacıyla düzenledikleri turnuvanın fair play çerçevesinde geçmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Resmi kurum çalışanlarının birbirleriyle kaynaşmalarının millete hizmet etme noktasında da önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Başkan Tuna: “Diyaloglu çalışmanın millete daha kolay hizmet etmenin yolunu açacağını düşünüyoruz. Hem spor birleştirici bir unsur, futbol bunların içerisinde en revaçta olan branş. Her hafta sonu ailelerinde gelip izlediği, hoş anlara sahne olan güzel bir turnuva yaşadık. Emeği geçen herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Yeniden bütün takımlarımızı kutluyorum. Kazasız, belasız bu noktaya geldik” dedi.

Turnuvada 98 maç oynandığına ve maç başına 4,7 ortalama ile 449 gol kaydedildiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna, bunun Mersin hakemleri içinde bir tecrübe olduğunu ifade ederek: “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzda bize çok destek oldular. İşin diğer boyutu da hakemlik noktasında. Turnuvamızda 98 maç oynandı. Mersin biliyorsunuz hakem yetiştirmede eskiden öncü bir ildi ama maalesef son zamanlarda bu yönde eksiğimiz var. Bu genç hakemlerimiz burada ki tecrübeleri ile Türk futboluna hakemlik noktasında da katkı verecekler” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren takımlara kupaları takdim edilirken, turnuvaya katkı sunan kişi ve kurumlara, en iyi kaleci, en iyi kenar yöneticisi, gol kralı, en iyi kaptan, örnek taraftar grubu, en centilmen takım ve en centilmen sporculara da birer plaket sunuldu.

Başkan Tuna, kurtuluş günü etkinliklerinin; 04 Ocak Çarşamba günü saat:15.30’da Yumuktepe yanında bulunan Yumuktepe Futbol Sahası’nda gerçekleştirilecek Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Ekibinin gösterisi ile son bulacağını sözlerine ekledi.