GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ: “SOSYAL BELEDİYECİLİKTE İDDİALIYIZ”

Haber Tarihi : 17/12/19

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Radyo Ülkü’de yayınlanan Yerel Gündem Programına konuk oldu.

Başkan Yılmaz, “Ekonomi, sanayi, turizm ve tarımla ilgili potansiyeli çok yüksek olan Toroslar, gelişime de çok açık olduğu için ‘gelecek vizyonumuzu’ üreten, gelişen ve refah düzeyi yüksek bir kent oluşturmak üzere şekillendirdik” dedi.

Serkan Tultak’ın hazırlayıp sunduğu programda Başkan Yılmaz, göreve geldiği günden beri yapılan ve yapımı devam etmekte olan projeleri ve hizmetlerini anlattı.

“YATIRIM VE İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİNE DE AÇIĞIZ”

 “Sosyal belediyecilikte iddialıyız” diyen Başkan Yılmaz, programda Toroslar’a artı değer katacak, Mersin ve çevresine de tarım sektöründe nefes aldıracak vizyon projelerinden bir olan Toroslar Tarım Şirketi’nden bahsetti. Başkan Yılmaz, “Toroslar, 300 bin kişinin yaşadığı ve Mersin’in yüz ölçümü en büyük olan merkez ilçesi. Hizmet alanımız çok geniş.  Konumu ve sahip olduğu özellikleriyle Mersin’in nefes aldığı bölgesi diyebiliriz ilçemize. Biz de Toroslarımıza daha fazla nefes ve can vermek istiyoruz. Projelerimizi bu kapsamda hazırladık. Seçim öncesi de dile getirdiğimiz gibi,  Geleceğin Toroslar’ında üretim ve istihdam sahaları kurarak, ‘kendisine yeten’ bir kent inşa etmek istiyoruz. Kuracağımız Toroslar Tarım şirketi ile de bölgemizde tarım atağı yapacağız. Bu şirketle, üretimden pazarlamaya kadar tarımın her evresinde üreticimizin destekçisi olacağız. Hem ürün kalitesini artıracağız hem de ürün çeşitliliğini geliştireceğiz. Özellikle ekonomi odaklı projelerimizde yatırım ve işbirliği tekliflerine de açığız” şeklinde konuştu.

“MODERN BİR İLÇE MODELİ İNŞA EDECEĞİZ”

Birçok alanda projelerinin ve altyapı çalışmalarının hazır olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, “Halkımızın ihtiyaç duyduğu her hizmetin bizde bir karşılığı olacak” ifadesini kullanarak, “Teknoloji çağındayız. Artık her şeyin temelinde teknolojik yenilikler ve atılımlar var. Toroslar’ın gençlerinin evrensel standartlarda yaşadığı, teknoloji ve bilimle kucaklaşıp geleceği tayin ettiği; eşitlikçi ve yenilikçi bir kent tasarlıyoruz. Tekno Toroslar Projemiz ile gençlerimizin sosyo-ekonomik sebeplerden dolayı yaşadığı eğitim eşitsizliği sorununa çözüm olacak bir merkez inşa edeceğiz. Kuzey Toroslar Kent Planlaması ile kapsamlı bir kent planlaması yaparak daha düzenli ve modern bir ilçe modeli inşa edeceğiz” diye konuştu.

“MESLEKİ KURSLARIMIZ, SOSYAL ÇALIŞMALARIMIZ VE SPOR KURSLARIMIZDA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK”

Toroslar’da spor adına önemli adımlar atarak, sporu ve sporcuyu her zaman desteklediklerini anlatan Başkan Yılmaz, “Sporda önemli başarılar elde ettik. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 1 hafta süreyle spor etkinlikleri düzenledik ve Ulusal Ödüle layık görüldük. Dünya Bocce Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Bunların yanında belediyemiz bünyesinde birçok branşta spor kursları açarak 7’den 70’e herkesin spor yapmasına imkan tanıyoruz. Spor hayatın vazgeçilmesi biz de bu anlayışla çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Toroslar Belediyesi’nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarından da bahseden Başkan Yılmaz, bu kurslarımız ile kadınların meslek öğrenebilecekleri ve bu sayede ev ekonomilerine katkı sağlayacakları alanlar sunmuş oluyoruz. Öğreneğin Takı Tasarımı Kursu’nda eğitim alarak, takı tasarlayan kursiyerlerimizden Fatma Kocaoğlan, ürettiği ürünleri Belçika’ya götürerek satıyor.  Bir diğer kursiyerimiz Filiz Apaydın ise felçli olarak katıldığı kursumuzda kolunu yeniden kullanmaya başladı. Birçok kursiyerimiz kendi iş yerini açtı. Çalışmalarımızın karşılığını almak mutluluk verici” dedi.

“HERKESİ TEK YÜREK OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Programda, 3 Ocak Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenleyecekleri etkinlikler hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “98 yıl önce milli mücadele dönemine ismini büyük bir gururla yazdıran o destansı mücadele ile düşmanı şehrimizden, bölgemizden çıkarmak için göğüs göğse mücadele eden Mersin’in, Toroslar’ın yiğitlerini anmak üzere 3 Ocak Kurtuluş Günü’nü, Mersin’in sembolü haline gelen yürüyüşüyle taçlandıracağız. 3 Ocak 2020 Cuma sabahı saat 08.00’da belediyemiz önünden başlayacak olan 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde herkesi tek yürek olmaya davet ediyoruz. 3 Ocak etkinliklerimiz kapsamında MEYAD ile birlikte şiir yarışması ve Türk Ocakları ile birlikte 4 Renk 4 Yön Türk Ruhu Sergisi düzenliyoruz. Tarih boyunca Kuvayi Milliye ruhuyla kentine sahip çıkan 7’den 70’e tüm Mersinlilerin bu tarihi anlam taşıyan kurtuluş gününün yıl dönümünde birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini vereceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

"SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Çocuğundan gencine, gencinden yaşlısına kadın-erkek herkesin taleplerine imkanları dâhilinde cevap verebilmek adına rutin belediyecilik hizmetleri dışında; sosyo-ekonomik ve kültürel alanda da çalışmalara hız verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Ramazan Ayı boyunca Toroslar’da ilk kez Ramazan Şenlikleri düzenledik. Unutulmaya yüz tutmuş Ramazan ayı eğlencelerini vatandaşlarla buluşturduk. Ramazan ayı bitince, vatandaşımızın yaz akşamları renklenmeye devam etsin diye, ‘Mahalle Şenlikleri’ ve ‘Açık Hava Sinema Günleri’ düzenleyerek 43 mahallede 86 etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliklerde yaklaşık 96 bin vatandaş ile bir araya gelerek,  binden fazla çocuğa yaratıcı drama eğitimi verdik. 3 binden fazla çocuk ise ilk sahne deneyimini yaşayarak tiyatro ile tanıştı. Sinema gösterimlerinin öncesinde o mahalle için özel olarak çekilen belgesel filmlerimiz de mahalle sakinlerine izletilirken, aynı zamanda uzman psikologlar ile ‘mutlu ailelerin formülünü’ de konuştuk” dedi.

Programda eğitimle ilgi yaptığı çalışmaları da anlatan Başkan Yılmaz, “Göreve gelirken söz verdiğimiz kreş projemizi çok kısa bir süre içinde hayata geçirerek hizmete açtık. İlk önce okul öncesi eğitim dedik; çünkü sağlam bir eğitim hayatının temellerinin okul öncesi eğitimle atılacağına inanıyoruz. Okul öncesi eğitimi herkes için ulaşılabilir kılmak, çocuklarımızın eğitim hayatlarına sağlam adımlarla başlamalarına yardımcı olmak amacıyla hizmete açtığımız ve Şehidimiz Durmuş Tek’in adını taşıyan kreşimizde çocukların kendi kendini geliştirebilmesini ve kendine yetebilmesini amaç edinen montessori eğitimi, İngilizce, drama, güzel sanatlar, ebru-seramik ve dans ile robotik kodlama eğitimleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.