GÜNDEM

"3 OCAK'A VE MERSİNİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Haber Tarihi : 25/12/19

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 98'inci yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, kentin sembolü haline gelen 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri öncesi kamuoyunu bilgilendirmek ve davet etmek amacıyla il ve ilçe protokolüyle bir araya geldi.

Programa; Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahmut Eryiğit, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Avşar, Kıbrıs Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe kurum müdürleri, okul müdürleri, din görevlileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Yılmaz, "Birlik ve Beraberlik Ruhu Toroslar'da Yaşayacak"

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim'in ardından başlayan ve Mersin'in Kurtuluşu konulu kısa filmin de katılımcılarla paylaşıldığı programda söz alan Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

 Başkan Yılmaz, "Mersin'in müşterek değerlerle ve adımlarla ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız bizim ortak değerlerimiz. Yerel olarak ortak değerimiz ise 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. 3 Ocak kutlamaları kapsamında  Toroslar Belediyesi olarak bu yıl da dolu dolu bir etkinlik hazırladık. 3 Ocak 2020 Cuma sabahı belediyemiz önünden başlayacak Zafer Yürüyüşümüzde siz kıymetli il ve ilçe protokolümüzün de bizleri yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Mersin’in Toroslar’ın kahraman yiğitlerinin düşman işgalinden kurtarıp bizlere miras bıraktığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersin’e sahip çıkınız!” diyerek seslendiği bu cennet şehri  birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermek hepimizin boynunun borcudur!" şeklinde konuştu.

"Milli Mücadelenin Simgesi Kalpaklarımız Hazır"

"Bu yıl da Kuruluş ve kurtuluş ruhunun aziz mirasına yakışır şekilde tek yürek olacağız!" diyen Başkan Yılmaz; "3 Ocak 2020 Cuma sabahı saat 08.00’da belediyemiz önünden başlayacak olan 3 Ocak Zafer Yürüyüşü neden kıymetli? Kurtuluş Savaşı gerçekleştikten ve zafere ulaşıldıktan sonra kuvayi milliye gazileri her yıl atlarına binmişler, kalpaklarını giymişler ve madalyalarını takıp Çavuşlu'dan hareket ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürümüşler. Daha sonra onların çocukları ve torunları bu geleneği devam ettirmiş. Benim dedem de bir Kurtuluş Savaşı gazisidir. Mersin tarihinde ismi geçer. Onun da kalpağını giymiş, madalyasını takmış ve atın üstünde olduğu fotoğrafı var. Babam da bu geleneği devam ettirdi. Onun için bu yürüyüş Mersin için çok kıymetlidir. Biz de aynı heyecanla bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın bu gururu yaşamasını istiyoruz. Şimdiden kıymetli destekleriniz için teşekkür ediyoruz.Vatan ve millet uğruna bedenlerini siper eden, candan geçen, yardan geçen, serden geçen, bir hilal uğruna hayattan geçip manevi muhafız ve kılavuzumuz olan aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle anıyoruz!" ifadesini kullandı.

Konuşmasında Yazar ve Şair Ziya Gökalp'in, "Söylersek, düşünmek ve söylemek kolay,  fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak zordur" sözüne atıfta bulunan Başkan Yılmaz, "Bunların en önemlilerinden biri de 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü'dür. Milli mücadelenin simgesi kalpaklarımız hazır. Bayraklarımızı alacağız ve hep birlikte 3 Ocak'ın ruhuna yaraşır bir yürüyüş gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nün yanı sıra 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışması, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Şampiyonluk Maçı, Kros koşusu ile Araştırmacı-Yazar Hayati Tek’in vereceği ‘Milli Mücadele Döneminde Mersin’ konulu konferansın yanı sıra, Toroslar Belediyesi ve Türk Ocakları işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Sağ’ın ‘Dört Renk Dört Yön Türk Ruhu’ ismini verdiği kişisel resim sergisi ve Türkler Niçin Renklerin Efendisidir? konulu konferansına tüm Mersinlilerin davetli olduğunu söyledi.