GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ: “BU ÜSLUP, TÜM MECLİS ÜYELERİNE SAYGISIZLIKTIR!”

Haber Tarihi : 26/12/19

Denizkızı A.Ş.’nin 10 milyon TL’lik sermaye artırımı talebiyle ilgili komisyon kararını eleştirirken sesini yükselten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in meclisteki üslubuna tepki gösteren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Sayın Seçer, yaklaşık 1 saattir, bağırarak, yüksek sesle, azarlayıcı tarzla konuşuyorsunuz. Bu, meclis üyelerine saygısızlıktır” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Belediye Şirketlerini İnceleme Komisyonlarına ortak havale edilen ve ilgili komisyonların; Denizkızı A.Ş.’nin sermaye artırımına onay vermeyerek, şirketin incelenmesiyle ilgili kararına sinirlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mecliste yüksek sesle ve komisyon üyelerini hedef alarak konuşunca, Seçer’e Başkan Yılmaz’dan tepki geldi.     

Komisyon üyelerinin töhmet altında bırakıldığını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in meclisteki tansiyonu yükselttiğini savunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Yaklaşık 1 saattir bağırarak, yüksek sesle, azarlayıcı tarzla konuşuyorsunuz. Tansiyonu yükseltiyorsunuz.  Bu sadece kararı veren komisyon üyelerine değil, bu meclisi oluşturan tüm meclis üyelerine saygısızlıktır” diye konuştu.

Denizkızı A.Ş.’nin sermaye artırımı talebini mecliste öğrendiklerini anlatan Başkan Yılmaz, “Biz bu kentin önünü tıkamamak, bu kente hizmet etmek noktasında, uyumlu, uzlaşmacı ve hizmet odaklı çalışıyoruz. Komisyon bir karar vermiş ve direkt sermaye artırımı değil, şirketin incelenerek konunun tekrar görüşülmesini uygun bulmuş. Siz, bu karar üzerine suçlayıcı, tehdit edici üslup kullanarak önceki dönem meclis üyesi arkadaşlarımızın ismini vererek,  eleştiriyorsunuz. Bundan 6-7 ay önce biz önceki dönem diyorduk. Önceki dönemin incelenmesini istiyorduk. Siz başka bir şey diyordunuz. Şimdi siz önceki dönem demeye başladınız” dedi.

DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLEBİLİR

“Ben Toroslar Belediye Başkanı olarak, bu meclisin bir üyesi olarak ve Cumhur İttifakı olarak önceki dönemde herhangi bir sıkıntı varsa açık seçik incelenmesini, denetlenmesini, incelenmesini, soruşturulmasını canı gönülden destekleyeceğimizi daha önce de dile getirmiştim” diyen Başkan Yılmaz, Vahap Seçer’in siyasi hareket ediyorlar imasında bulunarak komisyonu töhmet altında bıraktığını da belirtti.

Başkan Yılmaz, “Burada kimseyi, töhmet altında bırakmaya gerek yok. Tüm gerginliklere rağmen birçok mesele bu mecliste çözülebildi. Diyalog yoluyla, konuşularak çözüldü. Bu konu da bu yöntemle çözülebilecek bir konu iken tansiyon yükseldi. Ve bizim açımızdan çözülemeyecek bir noktaya geldi. Bu nedenle isterseniz oylayalım, isterseniz doğrudan reddedip tansiyonu daha çok yükseltmeyelim. Bundan kimse fayda sağlamaz.” diye konuştu.

Başkan Yılmaz’ın açıklamalarına Cumhur İttifakı Meclis üyeleri de destek verirken, komisyon kararı kabul edilerek, sermaye artırımıyla ilgili inceleme yapılmasına karar verildi.