GÜNDEM

TOROSLAR’DA CİRİT GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Haber Tarihi : 05/01/17

Toroslar Belediyesi’nin; Mersin Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95’inci Yıldönümü kutlamaları kapsamında kentimize getirdiği ‘Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubunun’ gösterileri, nefes kesti.

Yumuktepe Futbol sahasında gerçekleştirilen ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve vatandaşların izlediği cirit gösterisi, yoğun ilgi gördü.

Programda; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşunun yıldönümünü taçlandırmak amacıyla her yıl geleneksel düzenledikleri milli etkinliklerle amaçlarının tarih şuurunu unutturmamak olduğunu söyledi.

Konuşmasına, birlik ve beraberlik mesajları vererek devam eden Başkan Tuna, gösteriyi izlemeye gelen konuklara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek: “Bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşayabiliyorsak atalarımızın geçmişte verdiği mücadeleler sayesindedir. İşte biz göreve geldiğimiz yıldan bugüne kadar kentimizin kurtuluş günü olun 3 Ocak’ı milletin kendi bayramını kutladığı bir bayram haline dönüştürdük. İlk organizasyonu biz yaptık ama millet Zafer Yürüyüşüne katılımıyla bayramını sahiplendi. Kuvayi Milliye Anıtından, Cumhuriyet Meydanına kadar 6 kilometrelik kulvarı hiç yorulmadan kat ettiler. Ancak bu yıl olağanüstü hal olmasından dolayı ve güvenlik gerekçesiyle Valilikten izin alamadığımız için yürüyüşümüzü gerçekleştiremedik. Ama bu yürüyüş: Ulu Önderimiz Atatürk’ün; “Gidip Toros Dağları’na bakın, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözünün altında yatan bir gerçeklik ve o dumanın tütmesinin ifadesidir. Milletimiz bir ve beraberlik içerisinde Kuvayi Milliye Anıtı’ndan Cumhuriyet alanına kadar geçmişini yad ediyor ve Atası’nın kahramanlıklarını birbirlerine anlatıyorlar. İnşallah gelecek yıllarda bu yürüyüşümüz eksik olmayacak. Bu toprakları kanlarıyla ve canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Mersin’in kurtuluşuna katkısı olan atalarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Allah bir daha bu millete kurtuluş mücadelesi yaşatmasın ve bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu coğrafyada yaşamak zor olduğu için bir tek şansımız var. O da milletin; değerlerinde, ortak paydasında bir ve beraber olmaktan geçiyor” dedi.

Bu yıl 13’üncü kez Toroslar’da gösteri yapan Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubuna ve yöneticilerine 3 Ocak kutlamalarına verdikleri desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; amaçlarının bilgi çağının ve teknolojinin geliştiği bu dönemde ata sporu ciriti ve değerlerimizi unutturmamak ve genç nesillere tanıtmak olduğunu söyledi.

Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna;  kutlamalara katkılarından dolayı Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Başkanı Bahattin Örs’e bir teşekkür plaketi takdim ederken, Örs de  Erzurum’a özgü oltu taşı bir tespih hediye etti.

Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı cirit gösterisi ise Kurtuluş ateşinin yakılmasıyla başladı. Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü sporcuları, Toroslar halkına zevkli bir gösteri maçı izletti.