GÜNDEM

TOROSLAR'DA KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE

Haber Tarihi : 22/03/20

KURUMLAR ARASI TEYAKKUZ

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Toroslar’da “Vefa Sosyal Hizmet Grubu” Oluşturuldu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında ilçe kamu kurum müdürleriyle bir araya gelerek gece mesaisi yaptı.

Toroslar Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda,  Koronavirüs hastalığına karşı ilçede alınan tedbir ve önlemler masaya yatırıldı. Halk sağlığının korunması ve salgının önlenmesi adına kurumlar arası çalışmaların koordineli bir şekilde değerlendirildiği toplantıda "Vefa Sosyal Hizmet Grubu” oluşturularak, çalışmaların ve alınacak tedbirlerin daha etkin bir şekilde sürdürülmesi amaçlandı.

Başkan Yılmaz; "Önlemlerimizi Arttırdık"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kısa sürede yayılma hızı ve ölümcül sonuçlarıyla Türkiye'yi de tehdit eden hastalığın ortaya çıktığı ilk günden bu yana ilçe genelinde tedbir çalışmalarını hassasiyetle yürüttüklerini belirterek; "Yeni tip Koronavirüse karşı halkımızın sağlığı için aldığımız tedbirleri gece gündüz demeden titiz bir şekilde yerine getiriyoruz" dedi.

"Halk sağlığını korumak için el birliğiyle çalışıyoruz" diyen Başkan Yılmaz; "Kaymakamımız Sayın Ahmet Hikmet Şahin ve ilçemizin kamu kurum müdürleriyle gece mesaisinde bir araya gelerek Koronavirüse karşı aldığımız tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulunduk.  Belediye olarak hijyene çok önem veriyor ve halkımızın kullandığı ortak alanları sürekli dezenfekte ediyoruz. Rutin temizlik hizmetlerimizi de aksatmadan daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Hem sosyal medya hesaplarımız hem de duyuru alanlarımız aracılığıyla Koronavirüsten nasıl korunacağımıza ilişkin vatandaşlarımızı bilgilendiriyor, Bakanlıklarımız tarafından hazırlanan genelgeleri de yayınlayarak toplumda duyarlılık oluşturulmasını sağlıyoruz. Salgına karşı mücadeleye titiz ve kararlı bir şekilde, el birliğiyle devam edeceğiz. İlçemizdeki kamu kurum müdürlerimizle bir koordinasyon içerisinde olmak ve kurumlar arasında görüş alışverişini sağlamak adına toplanarak Vefa Sosyal Hizmet grubunu oluşturduk" şeklinde konuştu.