GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ DEZENFEKSİYON TÜNELİ ÜRETTİ

Haber Tarihi : 01/04/20

TOROSLAR'DAN BİR İLK DAHA:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı önlemlerini en üst seviyeye çıkartan Toroslar Belediyesi, bu kez de Mersin'de bir ilk olan ve kendi atölyesinde imal ettiği "Dezenfeksiyon Tüneli" uygulamasını vatandaşların hizmetine sundu.

Toroslar Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar için belediye hizmet binasının girişine "Dezenfeksiyon Tüneli" yerleştirdi. Tünel, belediye atölyesinde belediye çalışanları tarafından imal edildi.

Püskürtme yöntemiyle kıyafetler üzerinde hijyen sağlayan Toroslar Belediyesi Dezenfeksiyon Tünelinde, Sağlık Bakanlığı'nın Koronavirüs rehberinde tavsiye edilen dezenfektan ürünleri kullanılıyor.

“DIŞARI ÇIKMAK ZORUNDA OLAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÜRETTİK”

Alınan tüm tedbirlere rağmen en büyük önlemin evde kalmak olduğunu ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, virüs riskini önlemek amacıyla dışarı çıkmak ve işe gitmek zorunda olan vatandaşların kıyafetlerinin dezenfekte edilmesi için bu tüneli ürettiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; "Salgın nedeniyle dünyada ve ülkemizde vaka sayıları ve ölümlerin günden güne artması ne kadar ciddi bir süreçten geçtiğimizi göstermektedir. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü günden bugüne kadar tam bir teyakkuz halinde çalışıyoruz.  Önceliğimiz halkımızın sağlığı. Belediye olarak kurum içinde ve ilçemizin her noktasında önlemleri sıklaştırdık. Ama bunun yanı sıra hijyen kurallarına harfiyen uymalı, evden çıkmamalı ve sosyal mesafeyi korumalıyız. Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tüm hastalara acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Mersin'de bir ilk olan dezenfeksiyon tünelini imal eden belediye personeline de teşekkür ederek, Koronavirüs ile mücadele çalışmalarına titizlikle devam edeceklerini kaydetti.