GÜNDEM

YÖRÜKLERİN GÖÇ “YOLU” AÇILDI

Haber Tarihi : 16/05/20

Toroslar Belediyesi, göçe başlayan yörükler için Toroslar’ın zirvesinde karla kapanan yolları açtı.

Başkan Yılmaz: “Yörüklerimiz, birliğimizin ve beraberliğimizin göstergesidir. Bu kültürün sürdürülmesi ve yaşatılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yörüklerin yayla yolculuğu başladı. Toroslar Belediyesi, Arslanköy Yaylası’nın 2 bin 600 rakımlı mevkiinde yer yer iki metreyi bulan karla kaplı yolları iş makineleriyle açtı.

Özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yazın mera olarak kullandığı Dümbelek Boğazı güzergahındaki yol, yörüklerin göç zamanı için hazır hale getirildi.

“Başkanımıza Teşekkür Ederiz”

Arslanköy’ün konar-göçer yörüklerinden Mustafa Cengiz, kendilerinin her zaman yanında olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “Göç güzergahımızdaki yol yaklaşık 7 aydır kar nedeniyle kapalı. Yaylalarımıza çıkamıyorduk, aşağıda sıcakta kalıyorduk. Başkanımıza bu yolun açılması için talepte bulunduk. Sağ olsun bu talebimizi hemen yerine getirdi. Artık göç yolculuğumuza başlayacağız. Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Yörük Kültürünü Birlikte Yaşatacağız”

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” sözüne atıfta bulunan Başkan Yılmaz; “Biz özümüzü kaybedersek yok olmaya başlamışız demektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’ün bu sözü de milletimizin gücünü ifade ediyor. Yörüklerimiz de toplumun ta kendisidir. Kültürümüzün yaşatılmasında da önemli rol üstleniyorlar. Yörüklerimizin göç yolculuğu güzergahındaki karla kaplı olan yolların açımını gerçekleştirdik. Toroslarımızın zirvesinde halen dumanı tüten çadırlarımız var. Değerlerimizin yaşatılması ve nesilden nesile aktarılması noktasında üzerimize düşen her türlüğü desteği vermeye hazırız. Bu kültüre sahip çıkarak geleceğe hep beraber taşıyacağız” şeklinde konuştu.