GÜNDEM

TOROSLAR’DA İŞLETME SAYISI 5 BİN 205’E YÜKSELDİ

Haber Tarihi : 09/02/17

Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler ve yapılan hizmetler meyvelerini vermeye başladı. Yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen Toroslar’da 2016 yılında 364 işyerine daha işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi.

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı. Toroslar halkının sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi için ilçe genelinde sağlığa aykırı faaliyetlerin yanı sıra görüntü ve gürültü kirliliğine yol açacak olumsuzluklara karşıda denetimlerini sıklaştıran Zabıta Müdürlüğü, 2016 yılını da başarılı bir şekilde geçirdi.

4841 ruhsatlı işyerinin bulunduğu Toroslar’da sıhhi ve gayrisıhhi müesseseler ile hafta tatili ruhsatı olmak üzere 2016 yılı içerisinde toplamda 364 adet işyerine daha ruhsat verilirken İlçedeki işletme sayısı da 5205’e yükseldi.

 

3401 İhbar Ve Şikayet Hızla Sonuçlandırıldı

 

Ruhsat işlemlerinin yanı sıra dilekçe, e-posta, yazılı ve Alo 153 Zabıta Şikayet Hattına yapılan 3401 adet ihbar ve şikayete en kısa sürede müdahale edilirken değişik konularda 851 adet tutanak düzenlendi. Halk sağlığının her zaman ön planda tutan Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçede faaliyet yürüten esnaflar ile semt pazarlarında da gerekli denetimleri yaparak esnafa yükümlülükleri hakkında uyarılarda bulundu.

 

Toroslar’da Kurumlar Arası Diyaloğa Önem Veriliyor

 

Kurumlar arası diyalog ve koordineli çalışmayı her zaman ön planda tutan Toroslar Belediyesi, Zabıta faaliyetlerinde de bu konuya özen gösteriyor. Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri; İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ekipleriyle koordineli olarak yapılan çalışmalarda, Belediye sınırları içerisinde bulunan okul kantinleri, et ve et ürünleri satış yerleri, berberler- kuaförler, umuma açık işyerleri (internet salonları, kahvehaneler) tekel büfeleri ve diğer gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde periyodik olarak denetimler sürdürülüyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan çalışmalar sonucunda belediye sınırları içerinde görüntü ve çevre kirliliğine sebebiyet veren hurdacılara karşı periyodik olarak operasyon yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, motosikletler ile çekçek diye tabir edilen araçlarına el koydu. Ayrıca yine 2016 yılında insanların duygularını sömürerek haksız kazanç elde etmek isteyen 62 adet dilenciye idari para cezası uygulandı.

 

 

2016 yılında 144 bin 846 TL Gelir Elde Edildi

 

Çalışmalarını 24 saat ve 3 vardiya şeklinde sürdüren ekipler İlçe sınırları içerisinde bulunan bulvar, cadde ve sokaklar üzerine beton harcı döken değişik işletmelere ait mikserlere de gerekli uyarıları da yaparak, 17 adet miksere idari yaptırım tutanağı tanzim etti. Ruhsatsız olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen 6 işyeri mühürlendi. Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan tüm bu çalışmalarla 2016 yılında 144 bin 846 TL gelir elde edildi.

 

“Yatırımcılar Toroslar’a Akın Ediyor”

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; İlçenin gelişimine katkı sunmak amacıyla yürütülen çalışmalarla yıllar önce otel kent konumunda olan Toroslar’ı bugün yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirdiklerini kaydetti.

Toroslar halkının huzur içinde mutlu bir yaşam sürmesi için gece gündüz demeden çözüm odaklı çalışan zabıta ekiplerine de teşekkür eden Başkan Tuna, ilçe sınırlarının genişlemesiyle sorumluluk alanlarının arttığını ancak, hayata geçirdikleri yatırımlarla gelişen ve büyüyen Toroslar’a hizmet etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

İlçe’nin artık terk edilen değil, gelinen ve yaşam alanı olarak seçilen bir konuma geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe hareketliliğinin açılan yeni işyerleri ile daha da canlandığını ifade etti.

Toroslar Belediyesi olarak amaçlarının vatandaşın huzur ve güven ortamı içerisinde sağlıklı bir şekilde yaşamasını temin etmek olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Tuna, vatandaşlardan; her türlü şikayetlerini Alo 153 Zabıta Şikayet Hattına veya Belediyenin 322 72 00 nolu telefonunu arayarak bildirmelerini istedi.